Тернопільські обранці

З-поміж нардепів від Тернопілля, які хотіли знову потрапити у Верховну Раду, лише одному вдалося втримати свої позиції. Гасло «Новому парламенту — нові обличчя» виборці втілили в життя. Три порошенківці, один самовисуванець і один свободівець — така ось тут партійна новизна…

 

Попередні результати голосування в одномандатних округах Тернопілля засвідчують: не всі успішні бренди рятують мандат. «Батьківщина», лідери якої позували на камери зі своїми ставленцями в округах, на Тернопіллі не виборола жодної перепустки у ВР. Тільки два других місця в списках мажоритарників, решта — п'яте, шосте… Аналогічна ситуація з «Народним фронтом». Скільки разів Андрій Парубій приїздив з Києва на фотосесії з Іваном Коваликом, Іваном Стойком та Михайлом Апостолом, та жодного з перелічених кандидатів це не врятувало. «Бійці за мандат» від «Правого сектору» і Радикальної партії Олега Ляшка загубилися поміж самовисуванцями і комуністами. От кому пощастило, то це порошенківцям.

 

В окрузі № 163 (Тернопіль) у лідери вирвався самовисуванець Тарас Пастух. Попри потужну рекламну кампанію його конкурентів — поки що чинного нардепа-свободівця Олексія Кайди та самооборонівця, висуванця від «Народного фронту» Івана Ковалика — депутат обласної ради і за сумісництвом комерційний директор пивзаводу «Опілля» Тарас Пастух випередив обох із чималим відривом. Про підтримку кандидата заявляла «Самопоміч» Андрія Садового. Самовисуванець же «родом» з Української народної партії.

 

Округ № 164 (Збараж) не здивував. Свободівець Михайло Головко був і залишається в депутатах. З великим відривом поступилася йому висуванка «Батьківщини» Руслана Кушнір.

 

Завдяки бренду чинного Президента в окрузі № 165 (частина Тернополя і Бережани) зібрав непогані відсотки Тарас Юрик, один з кураторів виборчої кампанії Петра Порошенка в області. У спину йому невпевнено дихали Петро Репела з «Батьківщини» на пару з «радикалом» Арсеном Чудиком.

 

Виборці округу № 166 (Теребовля) вирішили вислати на заслужений відпочинок колишнього тимошенківця Михайла Апостола, який цього разу балотувався під прапорами «Народного фронту». На його місце вивели ударівця Миколу Люшняка. Його висунув на вибори Блок Петра Порошенка.

 

Округ № 167 (Чортків) здивував прізвищами першої трійки: порошенківець Олег Барна, який нині воює на сході України, самовисуванець Іван Навольський і республіканець Тарас Козак. Усім відомі «батьківщинець» Віктор Шепета і «фронтовик» Іван Стойко (до речі, нардеп) залишилися на 5-му і 4-му місцях відповідно.

 

27.10.2014