Трохи шлункового і екзотики

Осінню депресію лікувати можна флеш-мобами і кораблями-драконами, пам’ятаючи про харчі.

 

Діти майже освоїлися в школі після канікул, і дорослим стало цікаво, як їх нащадки там почуваються не на уроках. Виявилося, що чуються, «як котики». Принаймні, до такого висновку дійшли активісти громадського об’єднання «Пліч-о-пліч», які у Львові провели свою акцію, де було пораховано, що на сьогодні держава виділяє 4 гривні 20 копійок на обід школярів початкових класів. Так само коштує пакет дешевого корму для котів, і на це активісти робили особливий акцент. Львів’яни бідкалися, що Івано-Франківщина і Київ харчують дітей на 7 гривень в день, а Харківщина виділяє 5 грн.  

 

Шкільні обіди – то є щось!

 

Львів’янам не варто особливо впадати в песимізм, бо в Тернополі ще цікавіше. Вартість харчування у школах «файного міста» затверджена у розмірі 6 гривень, однак місцева влада виділяє лише 4 гривні, а ще 2 гривні доплачують батьки. Батьки-аборигени зробили відповідний флеш-моб під назвою «Що в тарілці у школяра» з надією, що «все буде добре». Ініціатори дійства обурилися в ході своєї місії так: «У той час, коли на фестивалі із салютами міська влада кошти знаходить, на повноцінне харчування школярів не вистачає. Середній чиновницьких прошарок, прикриваючись війною, робить найбільший злочин проти держави своєю бездіяльністю. Найбільш уразливими й надалі залишаються сфери найважливіші для людей – оборона, медицина, освіта».

 

Попри проблеми з харчуванням Тернопіль на тижні вирізнився черговим фестивалем водних видів спорту на своєму легендарному озері. Оригінальним було те, що галичани побачили екзотичне веслування на човнах-драконах.

 

Дракони – символ Китаю і про це можна задуматися

 

А ще у Тернополі проходить благодійна акція для допомогти пораненим солдатам. Акцію проводять перукарі і візажисти, які за символічну плату роблять бажаючим макіяж і зачіски, вплітаючи дівчатам у коси українську патріотичну символіку. 

 

Франківчани ж, пам’ятали, що шлунок багато важить у нашому житті, провели акцію "Купи пиріжок - зігрій солдата". Пиріжки були з яблуками і лівером.



 

А ще у Івано-Франківську відбудеться те, що має потішити просто добрих людей. Проведуть традиційне свято хліба і новий фестиваль «Станіславська мармуляда» та медовий ярмарок. Депресії там не місце.

 

29.09.2014