Могло бути гірше

Рік у рік назбирується в Україні чимало неадекватних створінь, яким непереборно хочеться зіпсувати гарний весняний день 9 травня маханням кулаками і биттям писків. Цього року в сценарії з'явилися автомати і бронетехніка. І зовсім не на параді.

 

Дата тижня

 

За традицією найнерозумніше події 9 травня мали б відбуватися в Києві або в Галичині. Ветерани саме там і саме тоді згадують юність і знову беруть участь у «бойових діях». Але цього разу словосполучення з фронтового лексикону виявилося без лапок. У металургійному до неможливості Маріуполі в День Перемоги почалася активна стрілянина. Потім горіли міська рада та управління міліції.

 

Сучасні махновці «робили грязь» дуже серйозно. За даними голови МВС Арсенія Авакова, під час бою одного представника правоохоронних органів було вбито, поранено п'ятох. Приблизно 20 терористів було знищено, чотирьох взято в полон. Враховуючи, що містом їздили і плювалися вогнем приязні бронетранспортери, то навіть такі страшні цифри сприймаються лише з погляду банального «на війні, як на війні».

 

А наступного дня вирізнився самопроголошений мер міста Слов'янськ В'ячеслав Пономарьов. Терористові треба було показати свою крутизну, і на словах це йому вдалося. «У нас була негласна домовленість, що ми не відкриваємо вогонь на ураження по солдатах строкової армії. Після того, як з мовчазної бездіяльності бійців 95-ї десантної бриґади були розстріляні мирні жителі, ми вирішили: тепер все, полонених брати не будемо, будемо валити всіх», — сказав він. І резюмував: «Будемо тепер просто нещадно знищувати. Розмовляти з ними ніхто не буде... Чим жорсткіше ми будемо ставитися до них, тим швидше вони почнуть нас поважати».

 

Проґресивне людство чекає, коли на цій фізіономії з'явиться акуратна цяточка від снайперського прицілу

 

Конклав тижня

 

Верховна Рада впевнено провадить боротьбу з тими, хто її досі толерує. Цього разу народні депутати вирішили побавитися в кардиналів, які зачиняються собі у Сікстинській Капеллі й вирішують свої головні кардинальські проблеми. Усамітнитися нашим парламентарям забаглося для того, щоб розглянути питання можливості позбавлення депутатського імунітету тих колеґ, які вже геть вийшли за межі пристойності.

 

Нічого конкретного не досягли, щоправда, комусь могло сподобатися вигнання фракції комуністів з сесійної зали. Цією дрібницею законодавчий орган і обмежив свою працьовитість.

 

А появу цієї фізіономії на телеекранах скоро маркуватимуть червоним квадратиком — своєрідне політичне порно

 

Буфонада тижня

 

Антитерористична операція не завадила всім, хто хотів в Луганській і Донецькій областях, піти до приміщень, які з якогось дива стали називатися «виборчими дільницями», і поставити галочки-хрестики на папірчиках, які так само несподівано були пойменовані «бюлетені». Тепер маємо Донецьку Народну Республіку і таку саму Луганську. Якщо офіційний Київ не почне активно думати головою, то Луганда і Донбабве стануть цілком реальними формуваннями у степах з териконами і БТРами.

 

От якраз їм референдум був найпотрібніший

 

Диверсія тижня

 

На світанку 9 травня загорілися кабелі в тунелях між телецентром і телевежею в Києві. Надзвичайники заспокоювали, що все не так страшно і драматично і що загасили пожежу оперативно та з мінімальними втратами. Мінімальні втрати  — це близько кілометра кабелю, який іноді ретранслює країні щось цікаве.

 

Хоч компетентні органи казали, що причиною всьому стало коротке замикання, але в головах народу відклалося: це могла бути тільки диверсія, бо того дня інакше бути не могло.

 

Дуже цікавий і перспективний для шкідників об'єкт 

 

13.05.2014