Вуйки і дерева

Західна Україна має якісь свої, тільки їй притаманні, особливості. Тут піклуються про флору, але й сильно не люблять людей, що завжди мають пару тузів у рукаві.

 

Несподівано в Тернополі виявилося, що там незаконно вирубують дерева. Для такого відкриття треба було залучити аж прокуратуру, представники якої сказали: «З'ясовано, що на земельній ділянці загальною площею 0,3290 га на території реґіонального ландшафтного парку "Загребелля", яку орендує один із місцевих підприємців, незаконно вирубано дерева та знято верхній родючий шар ґрунту. Це спричинило істотну шкоду державним інтересам на загальну суму понад 185 тис. грн». Відомості про вчинене правопорушення внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 246 (незаконне вирубування лісу) та 252 (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду) Кримінального кодексу.

 

Дерева будуть таки тут, а про «решту» можуть забути

 

На південь від Тернополя Буковиною занепокоївся народний депутат Геннадій Москаль. В Чернівецькій області, з його слів, «...Треба  поставити хоч вуйка з полонини. Далі залишати область некеровану не можна, бо економіка котиться в прірву».

 

Гарні слова Геннадія Геннадійовича можуть конкурувати тільки з історіями про геть незаконний бізнес. В Луцьку міліціянти похвалилися, що на Волині бійці УБОЗу припинили діяльність підпільного грального закладу. Незаконний бізнес організували четверо місцевих мешканців віком від 37 до 43 років. Тепер зловмисникам доведеться сплатити штрафи від 170 до 680 тисяч гривень. Якось так збіглося, що кількома днями раніше працівники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області виявили і припинили незаконну діяльність трьох підпільних розважальних закладів, в яких надавались послуги азартних ігор.


 
Флеш-рояль не завжди є найкращим набором


 
А якщо вже зайшла мова про доброту, яка таки на наших теренах присутня перманентно, то треба згадати про Леоніда Кучму — як він подарував учням Чернівецької музичної школи №1 фортепіано. Десь в тому форматі є інформація про рівненського грабіжника, який в кафе, погрожуючи ножем, забрав тисячу гривень, а тікаючи з місця своїх перебувань, загубив власні документи. Міліція зацікавилася таким ориґіналом.
 

 

25.03.2014