Без кулі в лобі

Європа укотре сказала Україні котрі то вже гарні слова і на цьому обмежилася, Яценюк їй неадекватно відповів, а «Свобода» вже вкотре вирізнилася феєричною провокацією.

 

Автографи тижня

 

Україна підписала з Європою кавальчик того, чого спочатку так хотів Віктор Янукович, потім дуже не хотів, а в результаті сталася революція. «Кавальчик» називається політичною частиною Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС і складається з Преамбули й таких розділів: загальні принципи, політичний діалог та реформи, політична асоціація, співробітництво і конвергенція у сферах зовнішньої та безпекової політики й загальних та прикінцевих положень.

 

Про економіку європейці обіцяли поговорити після виборів нового президента в нашій державі. Отже, ЄС ще раз пояснив Україні її місце в екологічному ланцюгу — перед тим були дуже кволі «санкції» проти Росії за анексію Криму, з яких сміялися навіть росіяни з атрофованим почуттям гумору. В Києві з підписаного не сміються, використовуючи приказку «краще так, ніж ніяк».

 

Документ у Брюсселі підписував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який досі певен, що Європа за нас горою

 

Клініка тижня

 

Але не тільки цим пописався Арсеній Петрович в Старому Світі. Спершу — новина про те, що прем'єр-міністр запропонував прийняти Україну лідерам G8, яка через аґресію Росії призупинили її членство у високоповажній компанії, як фейк. Пропозиція Яценюка була справді надто незвичною. Якщо північно-східні сусіди йдуть у бік тундри, то це не означає, що їх місце автоматично можемо зайняти ми. Але виглядає на те, що своєю ініціативою Яценюк навіть тішився. Решті нормальних людей можна порадіти, що європейці переважно виховані і в тундру одразу не посилають.

 

Один трикольоровий прапорець пропонували поміняти на двокольоровий, і так вся гарна картинка посипалась

 

Біда тижня

 

Неможливо звикнути до витівок «Свободи», які стають вже не смішні, а страшні. Похід Ірини Фаріон до малюків, які не сильно петрають, хто з них Міша, а хто Михайлик, замінили акцією в «карандаші». Ігор Мірошніченко, Богдан Бенюк і їх товариші вирішили побити писок начальнику всіма обпльованого НТКУ. Начальник пручався і, можливо, навіть розумів, що шарпають його не просто так, а за трансляцію Путінського підпису щодо Криму. Колишній спортивний коментатор і нібито чинний актор туцали начальника і казали негарні слова, яких в українській мові нема. Процес зафільмував колеґа особливо активних «свободівців». Потім відео з'явилося в мережі Інтернет, звідки несподівано зникло, але росіяни смакували вже то краще за чудеса Фаріон.

 

Це в Києві називають «карандаш», там багато квадратних метрів, за які можна знімати home-video

 

Дюнкерк тижня

 

Нелогічність дій влади щодо Криму була критичною. Одні казали, що на півострові вже треба стріляти «по зєльоних чєловєчках», інші твердили, що «дипломатичні перемовини тривають». Досі українське військо на тимчасово окупованій території є і переважно поводить себе поважно, але Київ на то реагує дуже специфічно. Делікатно кажучи.

 

А тепер можете собі подивитися кіно від ВВС: «Дюнкерк» — так тривала далі анексія Австрії.

25.03.2014