Голлівуду час задуматися над місцем свого існування і поки не пізно переїхати в Галичину.

 

 

Виявляється, тернополяни є найбільшими оптимістами зі всіх оптимістів, яких можна зустріти в радіусі трьохсот кілометрів. За даними соціологічної служби «Рейтинґ», яка перепровадила опитування «Якими бачать свої міста українці?» у Львові, Тернополі, Чернівцях, Івано-Франківську та Хмельницькому, найбільше задоволених проживанням у своєму місті налічується серед мешканців Тернополя (91%), найменше (хоч теж більшість) — серед мешканців Хмельницького та Івано-Франківська (80%).

 

Абориґени «файного міста» вважають його тихим, затишним і зеленим, тут мешкає багато молоді, а моральність і релігійність спільноти просто нема з чим порівнювати. Така собі «Санта Барбара». Але мусять бути в сценарії і проблемні місця. Серед таких тернополяни називають низьку якість освіти, забуваючи, що один з президентів України саме в цьому місті здобув диплом.

 

Тернопіль готовий стати знімальним майданчиком

 

І тут виходить сценарій для кіна. Їде хлопець зі Сходу на Захід, де йому все вдається, — це спагеті-вестерн. А тепер горор: у Зборівському районі Тернопільської області однодвигунний літак обприскував сільськогосподарські культури і з невідомих причин налетів на високовольтну лінію електропередач. «У результаті інциденту загинув пілот — 40-річний приватний підприємець із села Великі Гаї Тернопільського району, — йдеться в повідомленні місцевих правоохоронців. — Відповідно до попереднього слідства, людина померла від ураження електричним струмом. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Зборівського райвідділу внутрішніх справ». В липні, нагадаємо, під Чернівцями розбився саморобний літак і загинули двоє людей.

 

Саморобні літальні апарати найкраще апробовано в другій і третій частинах трилогії «Шалений Макс». Фільм-антиутопія, де порівняно молодий, а згодом оскароносний Мел Гібсон воював з різними покидьками. У другій серії мотодельтаплан літав над австралійською пустелею, у третій серії було більше літаючих об'єктів, але зараз не про те.

 

 

На Прикарпатті, як кажуть в офіційній інформаційній довідці, компанія з данськими інвестиціями «Даноша», яка на сьогодні є одним з найбільших свиногосподарств в Україні, ввела в експлуатацію перший біогазовий завод. Завод працює у селі Копанки Калуського району. На об'єкті щодня перероблятиметься 400 тонн відходів свинокомплексу, внаслідок чого господарники будуть отримувати середньо 4 млн куб. м газу, 10 млн кВт/год. теплової енергії та 9,5 млн кВт/год. електроенергії протягом року, повідомили у прес-службі Івано-Франківської облдержадміністрації.

 

І тепер знову Мел Гібсон. У третій серії, яка називалася «Шалений Макс і купол грому», каками свиней освітлювали місто Бартертаун. Саунд-трек від головної негідниці того фільму Тіни Тернер допомагає куполу стати на місце.

 

Леді з шаленим голосом пасувало б також знати, що Івано-Франківська обласна рада відбуде позачергову сесію задля ухвалення проекту угоди про роздподіл продукції з компанією Chevron Ukraine B.V. (Нідерланди, належить американській Chevron) і «Надра Олеська» (Київ) з Олеської газової площі (Львівська й Івано-Франківська області) 20 вересня. Передивіться кіно, люди!

 

А ще в кіно рветься історія з Рівненщини. Місцеві правоохоронці затримали двох росіян за підозрою у вимаганні $10 тис. Цитувати міліціонерів — то як пальці лизати. Виявляється, що міліціянти затримали іноземців, які піймали й утримували в автомобілі 28-річного мешканця Рівного і вимагали в нього $10 тис. за невиконання вимог з розблокування розробленого потерпілим програмного інтернет-продукту. Страшна інформація: зловмисники ввели чоловікові ін'єкцію з невідомою речовиною і сказали, що дадуть протиотруту, коли він принесе гроші. Крім того, погрожували застосувати зброю. Кіно, тільки кіно. І, вибачте, Тіна Тернер.

 

16.09.2013