Мер Львова наполягає на достроковому початку навчального року у школах.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що почати навчальний рік у школах все ж потрібно на два тижні раніше, ніж зазвичай, і додав – "рішення має приймати той, хто несе відповідальність на місцях".

 

Нагадаємо, 5 липня міська влада Львова вирішила розпочати навчальний процес у школах 19 серпня. Втім Міністерство освіти не підтримало такого рішення і повідомило, що навчальний рік у всіх закладах початкової та середньої освіти, як і зазвичай, розпочнеться з вересня. 

 

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що правові підстави розпочинати новий навчальний рік у школах раніше ніж 1 вересня відсутні, але допустив, що «таке рішення може бути правильним, хоча й складним у реалізації».

 

«Враховуючи стан в енергетиці, рішення про початок навчального року в серпні, можливо, правильне. Проте таке рішення Кабінету Міністрів України мало б бути на кілька місяців раніше, щоб дати громадянам свободу вибору щодо початку та завершення навчального року. Це дало б змогу громадам та закладам освіти якісно підготуватися до такого кроку», – наголосив Горбачов.

 

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий наполягає на раніше прийнятому рішенні.

 

Сумно читати обґрунтування освітнього омбудсмена про те, чому громади не можуть почати навчальний рік швидше, ніж 1 вересня. Дуже багато документів, дуже багато рутини, дуже багато обмежень. Все це говорить лише про одне – наша освіта потребує змін. Якби ми у Львові орієнтувались на труднощі і не шукали можливостей, то тут не було би нічого. Буквально нічого, – вважає мер.

 

Таким чином міська влада Львова анонсує, що навчальний рік у школах міста розпочнеться 19 серпня і семестр триватиме до Різдва.

 

"Якщо ситуація в енергетиці буде кращою, аніж попередні прогнози, ми переглянемо термін канікул. У час війни такі рішення має приймати той, хто несе відповідальність на місцях. Прошу міністра освіти дослухатись до цієї думки", – резюмував Андрій Садовий.

18.07.2024