Уряд Німеччини розробив план на випадок війни з Росією.

Він, зокрема, передбачає відновлення обов'язкового військового призову.

 

 

Уряд Німеччини підготував військовий план на випадок ймовірного конфлікту з Росією. Про це пише популярна німецька газета Bild з покликом на документ. Новий план регулює всі сфери соціального життя й економіки Німеччини. Встановлюються спеціяльні правила для громадян, компаній, шпиталів, супермаркетів. Передовсім же план стосується армії, яка мала б захищати Німеччину від російської аґресії.

 

Серед положень плану – перекидання військ НАТО на східний фланг країни, переобладнання пивниць, підземних паркінгів та станцій метро на бомбосховища, а також переорієнтування виробництв на оборонні потреби.

 

Передбачається також термінова евакуація населення з кількох районів країни. Крім того, медустанови мають бути готовими до «раптового напливу великої кількості пацієнтів протягом тривалого часу».

 

Bild пише, що у разі війни з Росією у Німеччині буде відновлено обов'язкову військову службу. «Це означає, що громадяни можуть бути призвані до армії в будь-який час», – йдеться в матеріалі. Служба зайнятості Німеччини також може зобов'язати повнолітніх громадян працювати у певних сферах – наприклад, у сфері догляду за хворими, поштою чи пекарнями.

 

У матеріалі видання також йдеться, що у разі війни з Росією у Німеччині може виникнути криза постачання, зокрема овочів та фруктів. З цієї причини до розробленого плану входять зусилля німецького міністерства продовольства з розподілу їжі. Уряд зберігатиме пшеницю, жито й овес у секретних місцях, а також створюватиме резерв рису та бобових для забезпечення населення, особливо у міських центрах. Планується, що люди в будь-якому разі отримуватимуть один гарячий обід на день.

 

Напередодні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що до 2029 року країна має перебувати у стані повної готовності до можливої ​​війни з Росією. Він також закликав повернути обов'язковий військовий призов, який був скасований у Німеччині 2011 року. Водночас він зазначив, що наразі Німеччина має продовжувати підтримувати Україну. За словами Пісторіуса, перемога Москви у війні проти України обійдеться Берліну значно дорожче, ніж військова підтримка Києва.

06.06.2024