Ворог атакував Львівщину дронами та крилатими ракетами.

 

Сьогодні, 24 березня, вночі Росія здійснила комбіновану атаку на захід України. Спершу летіли бойові дрони типу "Шахед", згодом запустили крилаті ракети з 14 бортів Ту-95МС.

Повітряну тривогу на Львівщині оголосили о 03:28. О 06:07 пролунав відбій.

 

У самому Львові було чутно свист ракет, що пролітали над містом, та роботу ППО. Основний удар був на Стрийщину, де, за повідомленнями моніторингових телеграм-каналів та Повітряних сил ЗСУ, пролунало понад десяток вибухів.

 

«На наш регіон летіло близько 20 ракет і 7 шахедів.  Ціль – обʼєкти критичної інфраструктури. У Львові прильотів не зафіксовано. 
Відомо про обстріли на Львівщині. Про наслідки повідомить обласна влада», — повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.  

 

Згодом керівник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що «шахеди» та ракети атакували обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Виникла пожежа. На місці працюють вогнеборці. Станом на 07:38 годину ранку інформації про постраждалих не надходило.

 

"У зону відповідальності ПвК «Захід» сьогодні вночі залетіли 19 крилатих ракет та 7 ворожих ударних безпілотників. За тією інформацією, яка є зараз, 8 ракет наші воїни ППО збили, також знищили усі сім «шахедів». Частину з них – у Львівській області. Решту – в інших областях", - написав Максим Козицький. 
 

 

Пізніше Максим Козицький повідомив, що під час повітряної тривоги, яку оголошували з 09:31 по 09:59, росіяни з МіГ-31К вдарили по Львівській області «кинджалами», є два влучання у той самий об'єкт критичної інфраструктури, в який вони цілилися вночі. Вогнеборців, які гасили пожежу, вчасно попередили про атаку і вони встигли переміститися у безпечне місце.

 

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов написав, що на заході України внаслідок ворожої атаки є пошкодження обʼєктів "Нафтогазу".

 

24.03.2024