758-й день війни Росії в Україні. Хроніка

19:55 Вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ:

 

Протягом доби зафіксовано 57 бойових зіткнень.

Загалом, ворог завдав 87 ракетних та 110 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Сьогодні противник здійснив наймасштабнішу за останній час атаку - під час комбінованого удару окупанти запустили 63 БпЛА та 88 ракет різного типу. Внаслідок цього в низці регіонів виникли проблеми з енергопостачанням, ворог цілеспрямовано бив по енергетичних об’єктах нашої країни. На жаль, дуже багато поранених та загиблих серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка приватних та багатоповерхових будинків, пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури. Роботи з усунення наслідків терористичної атаки тривають.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Семенівка Чернігівської області; Нескучне, Олександрівка, Дружба Сумської області; Одрадне, Колодязне Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Гута-Студенецька, Блешня, Лісківщина, Карповичі Чернігівської області; Бояро-Лежачі, Білопілля, Кіндратівка, Запсілля, Миропілля, Попівка, Дмитрівка Сумської області; Козача Лопань, Вовчанськ, Красне, Нескучне Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 3 безуспішних штурми позицій Сил оборони в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка, Берестове Харківської області. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Петропавлівка, Котлярівка Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Голубівка, Синьківка, Степова Новоселівка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 5 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 2 атаки ворога в районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Часів Яр, Олександро-Шультине Донецької області Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося близько 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито майже 10 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Очеретине, Новобахмутівка, Семенівка, Карлівка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, понад 20 разів намагався прорвати оборону наших військ. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Костянтинівка, Вугледар Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились близько 15 населених пунктів, серед них Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог 7 разів, за підтримки авіації, атакував позиції наших захисників в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Полтавка, Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали місто Херсон та Бургунка, Тягинка, Токарівка, Дніпровське, Кізомис, Станіслав Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 засобу протиповітряної оборони та 4 важливих об'єктах противника.

 

 

19:20 Палата представників США ухвалила бюджетний пакет на $1,2 трильйона для запобігання шатдавну, пише The Hill. Після схвалення у Сенаті його підпише президент США Джо Байден – і це забезпечить фінансування американського уряду до кінця фінансового року. Перед цим спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон заявив, що законопроєкт про додаткове фінансування Україні розглянуть, щойно буде вирішене питання з фінансуванням федерального уряду.

 

 

18:45 ЄУ запровадила санкції проти РФ через смерть Навального, повідомляється на сайті Ради ЄУ. Санкції стосуються 33 фізичних осіб і двох установ у РФ, причетних до смерті російського опозиційного політика Алєксєя Навального в колонії суворого режиму. За словами високого представника ЄУ із зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля, “повільне вбивство кремлівським режимом Алєксєя Навального” є яскравим свідченням повної зневаги цього режиму до людського життя.

 

 

18:10 Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, що стосувалася енергетики, повідомляє пресслужба Президента. На засіданні про стан енергосистеми й першочергові кроки щодо її зміцнення та подальшого захисту доповіли голови правління "Укренерго" Володимир Кудрицький та "Нафтогазу" Олексій Чернишов. Як зазначається, Ставка ухвалила кілька закритих рішень.

 

 

17:35 Україні треба допомогти сьогодні, через 2–3 роки буде пізно, – заявив голова міноборони Данії Трольс Лунд Пульсен. Він наголосив, що країни – члени НАТО повинні працювати на довгострокову перспективу, адже агресія Росії стосується не тільки України.

"Росія не зупиниться і піде далі. Якщо сьогодні ми не діятимемо, завтра буде пізно. Сьогодні ключовий фактор – це фактор часу. Через 2–3 роки всім іншим державам буде вже пізно "прокидатися".

 

 

17:00 Для відновлення електропостачання для українців "попередньо потрібна доба", повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Прем’єр додав, що під російської атаки 22 березня України було пошкоджено близько 20 підстанцій, електростанції, зокрема Дніпровська ГЕС.

 

 

16:25 Литва передала Україні свої системи протидії безпілотникам, повідомляє міністерство оборони Литви.

 

 

15:50 Рада директорів МВФ схвалила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF на суму 880 млн доларів, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Як зазначив прем’єр, схвалення третього перегляду програми є результатом виконання Україною своїх зобов’язань перед партнерами.

 

 

15:15 Нафтопереробні заводи на території Росії є законними цілями України з військового погляду, заявила віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у відповідь на питання про статтю Financial Times. За її словами, у цьому випадку Україна діє за стандартами НАТО. 

"Українська сторона відповіла, я думаю, якраз досягненням своїх цілей і дуже успішними операціями, проведеними на території Російської Федерації.

Також є заяви й інших офіційних осіб, що це є абсолютно законні цілі з військового погляду. Ми розуміємо заклики американських партнерів. Водночас ми воюємо тими спроможностями, ресурсами і практиками, які наявні у нас.

Я хочу нагадати колегам, які роблять такі заяви. Коли у лютому 2022 року я говорила зі штаб-квартирою НАТО, щоб вони звернулися до ООН, оскільки вони спроможні "закрити небо" над Україною, вони сказали: Ольго, ти ж не розумієш стандартів НАТО. У розумінні НАТО це означає насамперед знищити інфраструктуру на території Росії, яка дає можливість бомбити українські міста. Заводи, які вироблять ракети.

Тому ми діємо відповідно до найкращих стандартів НАТО".

 

 

14:40 Росія створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч солдат, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк в ефірі телемарафону. За його словами, є вірогідність, що "на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків". Втім Павлюк зазначив, що російські плани до кінця невідомі – "це поки що такі максимально тяжкі прогнози, що такий наступ буде".

 

 

14:05 Внаслідок масованої атаки військ РФ по енергосистемі є пошкодження газопроводів та знеструмлення об'єктів "Нафтогазу", повідомив її голова Олексій Чернишов.

 

 

14:25 Франція і Німеччина досягли угоди, яка дасть можливість французько-німецькій компанії KNDS, що створює, зокрема, танки, заснувати виробничий підрозділ в Україні, заявив голова міноборони Франції Себастьян Лекорню.

 

 

14:10 Російські ракети вдарили по ДніпроГЕС 8 разів, повідомив керівник Департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону.

 

 

13:40 Росії не варто очікувати, що Захід обмежить свою підтримку України лише постачанням зброї, заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Франції генерал Тьєррі Буркхард.

"Війна закінчиться, коли Росія припинить нападати. 

Путін побудував свою операцію на ідеї, що Захід ніколи не піде в Україну, а просто постачатиме зброю. Ми повинні показати йому, що він не зможе використати цю логіку, щоб піти до кінця, тому що ця ідея не є правильною. Війна в Україні стосується нас, тому що ми причетні до її наслідків. Тому європейці повинні бути здатні йти на ризик, щоб забезпечити безпеку Європи в наступному десятилітті".

 

 

13:05 У застосунку "Дія" уже доступні документи про освіту, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Відтепер у застосунку (якщо вони є в Єдиній державній електронній базі з питань освіти):

• Атестат/свідоцтво про базову загальну середню освіту

• Атестат/свідоцтво про повну загальну середню освіту

• Свідоцтво про робітничу кваліфікацію

• Диплом кваліфікованого робітника

• Диплом фахового молодшого бакалавра

• Диплом молодшого спеціаліста

• Диплом молодшого бакалавра

• Диплом бакалавра

• Диплом спеціаліста

• Диплом магістра

• Диплом доктора філософії

• Диплом доктора мистецтва

 

 

12:25 Десять українських пілотів пройшли у Великій Британії базову льотну підготовку і тепер продовжать подальше тренування у французьких ВПС, перш ніж вчитимуться керувати літаками F-16, повідомили в британському уряді.

 

 

12:00 Щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

• 21 березня 2024 року Росія здійснила перший за останній місяць масштабний удар дальньої авіації по Україні. Ударні сили включали щонайменше 10 літаків Ту-95 з авіабаз Олєнья та Енгельс, а також винищувачі МіГ-31. Було запущено щонайменше 20 ракет (в тому числі новітня російська крилата ракета повітряного базування Х-38 і балістична ракета повітряного базування Х-47М2 "Кинджал"), націлених на об'єкти переважно в Києві. З моменту попереднього авіаудару по Києву минуло 44 дні.

• Цілком можливо, що місячна пауза в цих ударах була викликана проблемами з управлінням авіапарком і плануванням. Санкції, ймовірно, обмежили можливість Росії отримати доступ до ключових компонентів як для літаків, так і для ракет. Успіхи української протиповітряної оборони, що тривають, також, можливо, ускладнили планування російських місій.

• Росія майже напевно продовжить завдавати удари по критично важливих об'єктах, наскільки це дозволять літаки, екіпажі й запаси озброєння, намагаючись зберегти тиск на український уряд і населення за допомогою своєї здатності завдавати удари в умовах протистояння. Це є симптомом тривалої кампанії, в якій тактична авіація – така як винищувачі і гелікоптери – продовжує мати обмежений вплив на загальний конфлікт.

 

 

11:40 Внаслідок нинішньої російської атаки пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі НЕК «Укренерго», мережі обленерго, повідомили в Укренерго. Найважча ситуація в Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях. Для підтримки безпечної роботи енергосистеми залучена аварійна допомога з енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі.

Споживання електроенергії вимушено обмежено в Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській областях.

 

 

11:25 Орієнтовна мапа нинішньої ракетної атаки на основі відкритих джерел від monitorwar (клікнути для збільшення).

 

 

 

11:00 Протягом минулої доби російські війська із різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, тактична авіація) обстріляли 125 населених пунктів на території 15 областей України, підтверджено ураження 150 об’єктів інфраструктури. За попередньою інформацією, є загиблі та поранені серед цивільного населення, кількість жертв уточнюється.

 

 

 

10:50 США попросили Україну припинити удари по російських НПЗ, пише Financial Times. США побоюються, що удари безпілотників по цих об'єктах можуть призвести до зростання світових цін на нафту і спровокувати відповідні заходи Москви щодо енергетичної інфраструктури, важливої для Заходу, зокрема трубопроводу "Каспійського трубопровідного консорціуму" (КТК), через який здійснюються поставки казахстанської нафти. У 2022 році Москва вже ненадовго припиняла його роботу. Скорочення поставок може призвести до підвищення цін, які й так цього року вже зросли приблизно на 15%, до 85 доларів за барель. Зростають і ціни на бензин – вартість галона бензину в США вже досягла 3,50 долара.

 

 

 

10:30 По ДніпроГЕС було два прямі влучання – в ГЕС-1 і ГЕС-2. Є влучання в одну опору, розбиті підкранові балки, тобто ГЕС-2 у критичному стані, ГЕС-1 теж зараз не працює, розповів директор Укргідроенерго Сирота:

"Доведеться відновлювати повністю машинний зал і електричне обладнання. Наслідки ми прорахуємо протягом дня і будемо розуміти, що відбулося. І чи зможе – чи в обмеженому режимі, чи взагалі не зможе певний період – ГЕС-2 працювати". 

 

 

10:25 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

 

 

 

 

 

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

200,3% танків (з них 1,8% за минулий тиждень),

  75,6% бойових броньованих машин (з них 0,8% за минулий тиждень),

238,0% автомобільної техніки (з них 4,4% за минулий тиждень),

349,7% артилерійських систем (з них 5,5% за минулий тиждень),

 91,3% РСЗВ (з них 0,1% за минулий тиждень),

 51,2% засобів ППО (з них 0,3% за минулий тиждень),

 27,9% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,5% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

 

 

 

10:15 Шестеро мирних жителів Запоріжжя постраждали і троє залишаються зниклими безвісти внаслідок обстрілу з боку російських військ, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

 

 

10:10 Внаслідок ракетної атаки пошкоджено енергетичні об'єкти в чотирьох районах Дніпропетровської області, буде введено аварійні відключення, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

 

 

10:05 У Вінницькій області внаслідок атаки БПЛА і крилатих ракет є влучання в об'єкт критичної інфраструктуриповідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

 

 

10:00 Росіяни вранці атакували інфраструктурні об'єкти в Запорізькій, Хмельницькій, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській, Вінницькій, Львівській та Івано-Франківській областях, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

 

 

09:55 Внаслідок російської атаки вночі на Хмельниччині пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, житлові будинки, дві людини загинули, 8 поранено, під завалами шукають людей, повідомили в обласній держадміністрації.

 

 

09:50 Російські війська атакували Івано-Франківську область і шахедами, і ракетами, є влучання по об’єкту критичної інфраструктури і пошкодження, постраждала одна людина, повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук

 

 

09:45 Польські фермери вчора ввечері о 21:10 завершили протест у напрямку пункту пропуску "Зосін – Устилуг" і розблокували рух вантажівок, повідомила Державна прикордонна служба України.

 

 

09:40 У Стрийському районі російський безпілотник вдарив по об'єкту енергетичної інфраструктури, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

 

 

09:35 Вночі росіяни завдали комбінованого ракетного-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури України, повідомили в Повітряних силах:

- 63 ударні БпЛА типу «Shahed-136/131» (район пусків Приморсько-Ахтарськ);

- 12 балістичних ракет «Іскандер-М» (Бєлгородська область, ТОТ Крим);

- 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 (із тринадцяти стратегічних бомбардувальників Ту-95МС – акваторія Каспійського моря);

- 5 крилатих ракет Х-22 (із п’яти бомбардувальників Ту-22М3 – Ростовська область);

- 7 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» (із десяти МіГ-31К – Тамбовська область);

- 2 керовані авіаційні ракети Х-59 (із двох Су-30 (Су-34) – ТОТ Запорізької області);

- 22 зенітні керовані ракети С-300/С-400 (Бєлгородська, Курська області).

В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі:

- 55 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» (87%);

- 35 крилатих ракет Х-101/Х-555 (88%);

- 2 керовані авіаційні ракети Х-59 (100%).

 

 

 

 

 

09:30 Європейська рада запропонувала швидко ухвалити переговорні рамки, підготовлені Європейською комісією для України та Молдови.

 

 

09:25 Росіяни ракетами атакували найбільшу гідроелектростанцію України ДніпроГЕС у Запоріжжі, виникла пожежа, але загрози прориву дамби немає, повідомили в "Укргідроенерго".

 

 

09:20 Нічна ракетна атака була націлена на об'єкти енергоінфраструктури Харківщини, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону. Менше ніж за годину ЗС РФ завдали понад 15 ударів ракетами типу С-300 і Х-22. Постраждалих нема.

 

 

09:15 За цю ніч Росія атакувала понад 60 "шахедами" і майже 90 ракетами різних типів, повідомив Президент України Володимир Зеленський: "Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей".

 

 

09:10 Станом на 07:00 у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 2 російські кораблі, обидва носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить до 8 ракет, попередили у Військово-морських силах ЗСУ.

 

 

09:05 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Російське військове командування, схоже, формує резерви, здатні підтримувати поточні наступальні операції в Україні, але ці резерви навряд чи зможуть функціонувати як згуртовані широкомасштабні формування для вторгнення або використання в цьому році.

• Російська наступальна тактика, ймовірно, буде посилювати тиск на українську оборону доти, доки триватимуть затримки з наданням західної допомоги у сфері безпеки.

• В ніч з 20 на 21 березня російські війська здійснили масштабну серію ракетних ударів по Києву.

• Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що ні Україна, ні НАТО не спонукали Росію до вторгнення в Україну і що адаптація й інновації українських Збройних Сил частково змінили сучасну війну.

• Міністерство оборони Росії 21 березня оголосило, що віцеадмірал Кабанцов став виконувачем обов'язків командувача Північного флоту Росії.

• Агентство Bloomberg повідомило 20 березня, що неназване джерело, близьке до Кремля, заявило, що загальноросійські проукраїнські вторгнення в Бєлгородську область змушують російських військових перекидати сили з фронту в Бєлгородську область, хоча ISW подібного не спостерігав.

• Санкції США продовжують впливати на фінансовий сектор у пострадянських країнах: нещодавно два банки в Казахстані заборонили використання російської національної платіжної системи "Мір", щоб запобігти вторинним санкціям.

• Російські чиновники продовжують наголошувати на роботі російської оборонно-промислової бази у підтримці російського вторгнення в Україну.

 

 

08:55 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

 

 

 

 

08:50 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів і обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

 

 

 

08:45 Ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ:

Протягом минулої доби відбулося 74 бойові зіткнення.

Загалом за минулу добу ворог завдав 36 ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив 150 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Вчергове російські окупанти масовано атакували Україну. Комбінована атака ворожими ракетами різних типів та БпЛА типу “Shahed” почалася увечері 21 березня із застосування ударних безпілотників. Уночі на 22 березня росіяни запустили крилаті ракети. Інформація щодо наслідків атаки та завданих руйнувань уточнюється.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Ворожба, Гриценкове Сумської області; Синьківка Харківської області; Надія, Білогорівка Луганської області; Терни, Новосадове, Григорівка, Калинівка, Нью-Йорк, Новобахмутівка, Орлівка, Красногорівка, Курахове, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області; Роботине Запорізької області.

Під артилерійським вогнем були близько 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 2 безуспішних штурми позицій Сил оборони в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне, Веселе, Роздолівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими захисниками відбито 15 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 5 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Тоненьке, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівка, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, 25 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 8 разів, за підтримки авіації, атакував позиції наших захисників в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 артилерійському засобу та 2 засобах протиповітряної оборони противника.

22.03.2024