729-й день війни Росії в Україні. Хроніка

19:45 Вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ:

 

Протягом доби відбулось 84 бойові зіткнення.

Загалом ворог завдав 50 авіаційних ударів та здійснив 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Карповичі Чернігівської області та Іскрисківщина, Середина-Буда, Рясне, Попівка Сумської області.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив 4 спроби наступу в районі населеного пункту Синьківка Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 14 атак противника в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог, намагався прорвати оборону наших військ. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Роздолівка, Веселе Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське Луганської області; Терни, Торське, Серебрянка, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 8 атак противника в районах населених пунктів Андріївка, Богданівка Іванівське, Кліщіївка та Торецьк, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. Також, під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Андріївка, Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 7 атак ворога в районах населених пунктів Орлівка, Сєверне, Первомайське та Невельське. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Орлівка, Ласточкине, Тоненьке. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Бердичі, Семенівка, Сєверне і Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка та Побєда Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 31 раз намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Костянтинівка, Олександропіль, Красногорівка, Курахове, Парасковіївка, Новомихайлівка. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились такі населені пункти Донецької області, як Красногорівка, Новомихайлівка, Парасковіївка.

На Новопавлівському відбито 2 атаки ворога в районі населеного пункту Золота Нива. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вугледар та Старомайорське. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Пречистівка, Золота Нива, Старомайорське та Урожайне.

На Запорізькому напрямку силами оборони відбито 4 атак противника західніше Вербового та в районі Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса”, на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби, здійснено 2 спроби штурму позицій наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 5 населених пунктів, серед них місто Очаків Миколаївської області.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу та 3 зенітних ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 1 логістичному хабу, 2 засобах протиповітряної оборони та 1 наземній станції управління БпЛА противника.

 

 

19:20 Туск відмовив Зеленському в урядовій зустрічі на кордоні, повідомляє RMF24. Туск вважає, що зустріч на кордоні була б суто символічною – і додає, що урядова зустріч відбудеться 28 березня у Варшаві.

 

 

18:55 Молдова уважно стежить за ситуацією в невизнаному Придністров’ї у контексті запланованого з’їзду депутатів, повідомляє Бюро реінтеграції Молдови. За наявною у влади Кишинева інформацією, "немає підстав вважати, що ситуація в регіоні може погіршитися". Раніше повідомлялось, що самопроголошена влада Придністров’я на 28 лютого готує з’їзд депутатів – так званого парламенту Придністров’я, а також районних, міських, селищних та сільських рад, на якому готують звернення до президента РФ Владіміра Путіна.

 

 

18:30 У Варшаві відбулась зустріч Кулеби з керівником Кабінету польського прем'єр-міністра Павлем Грасем і головою Комісії у закордонних справах Сейму Польщі Павлем Ковалем. За словами українського міністра, уряди України та Польщі налаштовані на розв'язання "проблемних питань". Сторони також обговорили подальші спільні зусилля для нарощування військових постачань.

 

 

18:05 Країни G7 у річницю вторгнення пообіцяють збільшити допомогу Україні, пише Bloomberg. Союзники Києва пообіцяли збільшити свою військову допомогу, а також потужності з виробництва та доставки зброї. Зазначається, що країни G7 запровадять нові санкції проти Росії та подвоять зусилля щодо забезпечення обмеження цін на російську нафту.

 

 

17:40 Данія оголосила про новий пакет допомоги Україні на близько 250 млн доларів, заявила прем’єрка Данії Метте Фредеріксен. Кошти для допомоги будуть взяті з 7 мільярдів крон, які Данія виділила до фонду, створеного для цивільних, військових і бізнес-внесків Україні в березні минулого року.

 

 

17:15 Бундестаг рекомендує передати Україні далекобійні ракети, повідомив голова постійної делегації ВР у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв. За його словами, відповідний документ, який підтримали депутати, є коаліційним, "на відміну від опозиційного, який відхилили сьогодні трохи раніше". Крилаті ракети Taurus у цій пропозиції напряму не згадуються – які саме далекобійні системи маються на увазі, парламентські групи інтерпретують по-різному. Остаточне рішення тепер за канцлером Шольцом.

 

 

17:00 Велика Британія надасть Україні ще 200 ракет Brimstone, повідомив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс. Зазначається, що Велика Британія навчатиме додаткову кількість українських військових спільно з іншими союзниками – разом вони проведуть навчання ще 10 тисяч людей у першій половині 2024 року.

 

 

16:35 Польська влада внесе прикордонні переходи з Україною, а також ділянки автомобільних і залізничних доріг, до переліку об'єктів критичної інфраструктури, заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. За його словами, це забезпечить повну пропускну спроможність кордону для військових вантажів та гуманітарної допомоги.

 

 

15:50 Бундестаг знову не підтримав передачу Україні далекобійних ракет Taurus. "За" ініційоване опозицією голосування проголосували 182 депутати, "проти" – 480, ще 5 утрималися.

 

 

15:25 Данія підписала десятирічну безпекову угоду з Україною, заявила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен. Угода передбачає, що Данія зобов'язується підтримувати Україну як у військовій, так і в цивільній сферах протягом наступних десяти років. Як зазначається, угода допоможе підтримати здатність України захиститися від Росії, а також стримати майбутні російські напади. Натомість Україна зобов'язується впроваджувати необхідні реформи, спрямовані на розвиток демократії та боротьбу з корупцією, для подальшої європейської інтеграції.

 

 

15:00 В операційній зоні ОСУВ “Таврія” росіяни зосереджують основну активність на Донеччині, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський:

"Так, на Авдіївському напрямку наші захисники й захисниці за минулу добу відбили 19 атак противника в районах населених пунктів Степове, Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське. Ворог перегруповується, зазнавши величезних втрат під час авдіївської операції, підтягує резерви, знову активно задіює авіацію. Але й наші війська зміцнюють ешелоновану оборону, посилюються додатковими підрозділами, створюють нові вогневі позиції.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили 8 атак противника в районі Роботиного, де росіяни намагаються проводити наступальні дії малими штурмовими групами, знову залучаючи квадроцикли. За добу 21 лютого було знищено й пошкоджено три російські квадроцикли.

Загальні втрати ворога становлять: у живій силі – 515 осіб, в озброєнні та військовій техніці – 46 одиниць (не враховуючи БпЛА). Зокрема, це 4 танки, 14 ББМ, 6 артсистем, 1 РСЗВ, 1 ПТРК, 20 автомобілів. Нейтралізовано або збито 328 БпЛА різних типів. Також Сили оборони України знищили 5 складів боєприпасів ворога.

Загалом по операційній зоні ОСУВ “Таврія” агресор завдав 37 авіаударів, вчинив 42 бойові зіткнення та 1270 артобстрілів, 90 разів застосовував дрони-камікадзе".

 

 

14:35 СБУ задокументувала факти повітряних атак РФ на цивільну інфраструктуру України із застосуванням балістичних ракет КНДР типу Hwasong-11 (KN-23/24). За даними слідства, російські війська випустили по Україні понад 20 таких ракет, внаслідок чого загинули щонайменше 24 мирні жителі, а більше ста цивільних було тяжко поранено.

 

 

14:10 Від початку повномасштабного вторгнення Російська Федерація випустила по території України понад 8 тисяч ракет усіх типів, більшість із яких – С-300; серед інших сили оборони знищили, зокрема, 25 із 78 «Кинджалів», 406 із 843 «Калібрів» та 1176 із 1513 ракет Х-101/Х-555, розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

 

 

14:05 Перші винищувачі F-16 будуть поставлені в Україну влітку, заявила міжнародна військово-повітряна коаліція, яку очолює Данія разом із Нідерландами та США. Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поулсен зазначив, що точний графік встановити складно, оскільки є кілька умов, які мають бути виконані, але якщо підготовка йтиме за планом, то Україна отримає винищувачі влітку.

 

 

14:00 Президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного головнокомандувача:

"Заслухав останні зміни в оперативній обстановці від Головкома Олександра Сирського. Ситуація на всіх основних напрямках, оборонні дії та окремі наступальні операції. Надходження та витрата боєприпасів, ракет, дронів. Заслухав інформацію про плани ворога від начальника ГУР МО Кирила Буданова.
Детально розглянули ситуацію на Авдіївському та Південному напрямках. Авдіївка – нова лінія оборони, укріплення рубежів, подальші наміри ворога. Кринки – наші морські піхотинці надійно тримають плацдарм. Ворог спромігся лише на дезінформаційну операцію.
Окрема закрита доповідь щодо всього, що стосується літаків F-16. Кількість у першій партії, терміни отримання. Підготовка інфраструктури та персоналу. Уточнили календар подальшого навчання пілотів, техніків та отримання наступних літаків".

 

 

13:45 Президент США Джо Байден назвав президента Росії Путіна "божевільним сучим сином (crazy S.O.B.[= son of a bitch])" на благодійному вечорі зі збору коштів у середу в Сан-Франциско.

"У нас є божевільний сучий син, цей фацет, Путін, інші. І ми завжди повинні турбуватися про ядерний конфлікт. Але екзистенційна загроза для людства – це клімат".

 

 

13:30 У Польщі в чергах на українсько-польському кордоні очікують 2450 вантажівок, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону. Триває блокування польськими аграріями руху вантажних транспортних засобів на шести напрямках: Ягодин, Устилуг, Угринів, Рава-Руська, Шегині та Краковець. У Шегинях за вчора кордон перетнуло лише 60 вантажівок – 40 в бік України і 20 в бік Польщі, у Ягодині 70 вантажівок перетнули кордон в бік України і жодна вантажівка – в бік Польщі. Для інших категорій транспорту рух поки що не блокують, зокрема для легкових автомобілів та автобусів.

Спостерігається збільшення черг на кордоні Словаччини та Угорщини – 500 і 800 вантажних транспортних засобів відповідно.

 

 

13:05 По скупченню російських військ на полігоні біля Нової Каховки було завдано щонайменше три удари, підтвердила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк:

"Був вибух, і не один. Тричі, феєрично, як водиться, повторили для закріплення. Так, дійсно, готувалися російські військові, які намагалися штурмувати вже зачищені, як вони казали, Кринки. Так, дійсно, окупанти мають подібні локації на тимчасово окупованій лівобережній Херсонщині, де збираються для проведення підготовки, в тому числі вогневої підготовки. За попередніми даними, ймовірно, там перебували й представники командування угруповання "Днепр". Ці дані ще перевіряються".

 

 

12:40 Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану. Ухвалення законопроєкту дозволить звільнити в запас військових, які відслужили встановлені строки служби в 2024 році.

 

 

12:20 Щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

• 14 лютого 2024 року речник президента Росії Пєсков заявив журналістам, що хоча "спеціальна військова операція починалася як операція проти України, з часом вона набула форми війни проти колективного Заходу, війни, коли країни колективного Заходу на чолі зі Сполученими Штатами безпосередньо беруть участь у цьому конфлікті". Це в цілому відповідає тенденції в російській офіційній риториці, яка намагається виправдати тривалість конфлікту і масштаб російських втрат, зображуючи війну як прямий конфлікт із Заходом.

• Пєсков також визнав, що "спеціальна військова операція" "може тривати трохи довше, але це не може змінити хід речей". Це є частиною російського офіційного наративу, майже напевно спрямованого на те, щоб налаштувати населення країни на довготривалий конфлікт і пов'язане з ним зниження рівня життя, водночас забезпечуючи впевненість у кінцевій перемозі Росії.

 

 

11:50 Конфіскація заморожених активів Росії відповідає міжнародному праву – доводить у своєму висновку для країн G7 група визначних експертів у галузі юриспруденції з Бельгії, Франції, Німеччини, Японії, Нідерландів, Великої Британії та США, повідомляє Bloomberg. На думку юристів, такі заходи можуть вважатися незаконними лише щодо невинної держави, але не держави-агресора: "Було б законно вжити додаткових контрзаходів проти Росії, з огляду на триваюче порушення нею найфундаментальніших норм міжнародного права, у формі передання активів РФ як компенсації за пряму шкоду, спричинену незаконними діями Росії". У своєму листі вони рекомендують державам, які заморозили російські активи, передати їх міжнародному механізму під їхньою юрисдикцією. Він міг би депонувати гроші, а потім передати їх для підтримки програм із відновлення України.

 

 

11:10 Добовий максимум споживання 21 лютого був зафіксований близько 09:20 на рівні на 0,7% нижчому, ніж у вівторок, 20 лютого, повідомили в Укренерго. Сьогодні, 22 лютого, станом на 09:30 рівень споживання електроенергії на 3,6% нижчий за відповідний показник середи, 21 лютого.

 

 

11:00 Протягом минулої доби російські війська із різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, тактична авіація) обстріляли 125 населених пунктів на території 11 областей України, підтверджено ураження 94 об’єктів інфраструктури. За попередньою інформацією, є загиблі та поранені серед цивільного населення, кількість жертв уточнюється.

 

 

 

10:35 У короткостроковий ремонт вийшов блок ТЕС. У резерві 6 енергоблоків теплоелектростанцій, які будуть задіяні у разі потреби, повідомили в Міненерго.  Дефіциту електроенергії в енергосистемі не фіксується. Графіки відключень не застосовуються.

 

 

10:15 Лише 8,7% поляків впевнені, що Путін не нападе на Польщу, ще 29,5% схильні так думати, свідчить опитування United Surveys для DGP та RMF FM. Натомість 47,4% поляків вважають, що Путін може атакувати Польщу (12% переконані в цьому), у листопаді 2022 року таких було лиш 21%, у травні 2023 року – вже 31% (протилежної думки були, відповідно, 65%, а потім 54%). Тепер нападу Росії побоюються 60% виборців "Третього шляху" і 55% виборців PiS. Серед електорату КО такі побоювання мають 42%, а серед лівих – 20%. Рівень страху зростає з віком респондентів, найвищий він у сільській місцевості та малих містах.

 

 

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

 

 

 

 

 

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

191,0% танків (з них 1,7% за минулий тиждень),

 71,3% бойових броньованих машин (з них 1,4% за минулий тиждень),

215,2% автомобільної техніки (з них 3,5% за минулий тиждень),

320,2% артилерійських систем (з них 7,3% за минулий тиждень),

 89,4% РСЗВ (з них 1,2% за минулий тиждень),

 48,2% засобів ППО (з них 0,6% за минулий тиждень),

 27,2% літаків (з них 0,6% за минулий тиждень),

 36,5% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

 

 

 

09:35 Вночі росіяни атакували 10 ударними БпЛА типу «Shahed» із району Приморсько-Ахтарськ РФ та протирадіолокаційною ракетою Х-31П з акваторії Чорного моря. 8 безпілотників (80%) знищено в межах Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

За минулі сім днів було збито 60 із 70 (86%) запущених по Україні БПЛА.

 

 

 

 

 

09:25 Станом на 07:00 у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває один російський корабель, який не є носієм крилатих ракет "Калібр", повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

 

 

09:20 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

Відомий незалежний російський мілблогер Андрєй Морозов наклав на себе руки 21 лютого після того, як відмовився виконати наказ російського військового командування видалити його дописи про високі втрати російських військ під Авдіївкою.

• Український посадовець спростував нещодавнє повідомлення New York Times про те, що російські війська, можливо, взяли в полон "сотні" українських солдатів під час відходу українських військ з Авдіївки Донецької області.

• Удар українських HIMARS по незахищеному російському полігону поблизу окупованої Волновахи Донецької області, ймовірно, призвів до значних втрат, спричинивши невроз у російської ультранаціоналістичної спільноти мілблогерів.

• Окупаційний губернатор Запорізької області Баліцкий відкрито визнав, що російська влада примусово депортує українських громадян, які виступають проти російського вторгнення в Україну або "ображають" Росію, і, ймовірно, натякнув на те, що російські окупаційні сили без суду і слідства страчують українських громадян.

• Іранські джерела повідомили агентству Reuters 21 лютого, що на початку січня Іран надав Росії сотні балістичних ракет малої дальності.

• Російська влада затримала в Єкатеринбурзі жінку з подвійним російсько-американським громадянством за підозрою у зборі коштів на потреби української армії.

• Повідомляється, що білоруські та казахські компанії допомагають Росії обійти міжнародні санкції, спрямовані на обмеження постачання західних комплектуючих та обладнання для російської оборонно-промислової бази.

• Російські окупаційні адміністрації продовжують розбудовувати патронатні зв'язки з суб'єктами РФ.

 

 

09:05 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

 

 

 

 

08:55 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів і обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

 

 

 

08:45 Ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ:

 

Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої країни.

Протягом минулої доби відбулося 64 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 4 ракетні та 113 авіаційних ударів, здійснив 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Вночі, російські окупанти атакували Україну, застосувавши 10 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 8 ударних БпЛА було знищено.

Авіаційних ударів зазнали Мілове, Вільхуватка, Григорівка, Колодязне, Митрофанівка, Петропавлівка Харківської області; Макіївка, Білогорівка Луганської області; Лиман, Свято-Покровське, Сіверськ, Нью-Йорк, Біла Гора, Диліївка, Новопокровське, Новобахмутівка, Желанне, Степове, Семенівка, Новоселівка Перша, Орлівка, Ласточкине, Тоненьке, Красногорівка, Катеринівка, Антонівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Роботине, Новоандріївка, Оріхів Запорізької області; Кринки та Чорнобаївка Херсонської області.

Під ворожий артилерійський вогонь потрапили понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ “Північ”, на Волинському та Поліському напрямках, оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця”, на Куп’янському напрямку, ворог здійснив 3 спроби наступу в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник 6 разів атакував наші підрозділи в районах населених пунктів Терни та Виїмка, що на Донеччині.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 2 атаки російських окупантів в районах населених пунктів Кліщіївка та Майорськ Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія”, на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 19 атак ворога в районах населених пунктів Степове, Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де ворог 14 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку наші захисники відбили атаку противника південніше Золотої Ниви, що на Донеччині.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили 8 атак противника західніше Вербового та в районі Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса”, на Херсонському напрямку, Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів російських окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби, противник здійснив 4 спроби штурму позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу та 2 зенітних ракетних комплексах противника. Також, силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено винищувач-бомбардувальник Су-34 та 3 розвідувальні БпЛА.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 5 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 2 складах ПММ, 3 пунктах управління, 8 артилерійських засобах та 1 радіолокаційній станції противника.

 

22.02.2024