У роботі російського інтернету стався масштабний збій.

Некоректно працюють мобільні оператори, зависли тисячі сайтів.

 

 

У роботі інтернету в Росії – Рунету – у вівторок, 30 січня, стався масштабний збій. Російські користувачі в багатьох реґіонах країни скаржаться на збої в роботі мобільного інтернету в низки операторів. Зокрема не можна скористатися послугами російських «МТС», «Мегафон» та «Билайн». Також виникли проблеми з доступом до багатьох сервісів і сайтів. Про це повідомила газета «Коммерсантъ».

 

Найбільше скарг надходить від мешканців Москви й області, а також з інших реґіонів – Петербурга, Свердловської та Новосибірської областей, Татарстану. У користувачів протягом кількох годин не відкривалися сотні сайтів, мобільних додатків та сервісів у зоні .RU. Серед них – сервіси Яндекса, «Сбербанка», ВКонтакті, Ozon, а також портал «Госуслуги». Російські користувачі скаржаться також на проблеми з доступом до сайтів великих банків та торгових майданчиків.

 

У мінцифри Росії заявили, що збій стався через технічну проблему, пов'язану з глобальною інфраструктурою DNSSEC. «Інфраструктура DNSSEC є набором розширень протоколу DNS, який покликаний гарантувати достовірність і цілісність даних», – пояснює Telegram-канал «Код Дурова». У відомстві пообіцяли відновити доступ до російських сайтів незабаром.


У чому причина такого масштабного збою, невідомо. Жодне з гакерських угруповань наразі не взяло на себе відповідальності за атаку на російські сервіси.

30.01.2024