В «Будинку правосуддя» у Тернополі сталася пожежа.

 

У Тернополі ввечері 18 грудня сталася пожежа в «Будинку правосуддя», що розташований на вулиці Князя Острозького в центрі міста. Очевидці повідомили про сильний вибух, а після того почалася пожежа. На місце прибули рятувальники, поліція загородила територію навколо суду. Також була перегороджена дорога біля обласної філармонії.

 

 

Вибух очевидці чули приблизно о 21:30, а після того помітили на дев'ятому поверсі загоряння в одному з кабінетів. У будинку розташовано Господарський та Адміністративний суду Тернопільщини.

 

Пожежники за допомогою драбини дісталися до дев'ятого поверху і з вікна заливали полум'я.

 

 

Площа пожежі становила 3 м2. Пожежникам вдалося ліквідувати загоряння. На місці працювала слідчо-оперативна група поліції, яка встановлювала причину та наслідки пожежі.

 

«Загоряння трапилося в кабінеті завгоспа Адміністративного суду. Попередня причина –  загорівся холодильник. Від високої температури з сильним звуком тріснули вікна, тому людям здалося, що щось вибухнуло», – розповів речник поліції Тернопільщини Сергій Крета.

 

На місце виїжджали вибухотехніки управління поліції, які обстежили приміщення, яке горіло, і навколишні. Слідів вибухівки не знайшли. Факт пожежі також внесли в ЄРДР, наразі триває розслідування.


 

19.12.2023