Російські морпіхи випадково підірвали себе гранатою на полігоні.

Офіційно ані слідчі органи, ані міноборони РФ про інцидент не повідомляли.

 

 

Група російських морпіхів загинула під час вибуху на полігоні в Ростовській області. По це повідомив ростовський сайт 161.ru у своєму Telegram-каналі з покликом на три не залежні один від одного джерела в силових структурах – армії та слідчих органах. Попередньою причиною вибуху слідчі вважають недотримання техніки безпеки.

 

За даними видання, інцидент трапився ще третього листопада, проте відомо про нього стало лише тепер. На полігоні Кузьмінський у Ростовській області група з близько 20 російських вояків із бригади морської піхоти під час обідньої перерви розпалили багаття поряд із блоками боєприпасів. Один із набоїв до ручного протитанкового гранатомета РПГ-7 скотився в багаття і вибухнув. Внаслідок вибуху восьмеро морських піхотинців загинуло на місці. Ще вісьмох поранено, четверо з них пізніше померли у шпиталі. Усі загиблі були контрактниками із Владивостока.

 

Про те, що сталося, наступного дня повідомив виданню один із бійців, які перебували на полігоні. Проте оперативно перевірити його слова редакція не змогла. Підтвердити інформацію у кількох джерелах вдалося лише до кінця листопада.

 

Розслідуванням інциденту займається головне військове слідче управління СК РФ. Офіційно ані слідчі органи, ані міноборони про вибух на полігоні Кузьмінський не повідомляли.

30.11.2023