Пашинян звинуватив Росію у зриві поставок вже оплаченої зброї.

Як виявилося, призначені для Вірменії ракети «Смерч» Росія використовує для ударів по Україні.

 

 

Вірменія заплатила Росії «мільйони доларів» за постачання зброї в рамках двосторонніх контрактів, проте досі не отримала її. Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, відповідаючи на запитання громадян країни в прямому етері. За його словами, Росія не повернула Вірменії і грошей за не поставлену зброю.

 

Пашинян зазначив – він розуміє, що Росії зараз «дуже потрібне озброєння». За словами Пашиняна, ведуться обговорення того, які механізми можливого розв'язання цієї проблеми. «Наприклад, одним із варіантів може бути скорочення боргу Республіки Вірменія на розмір цієї суми. Це не єдиний варіант. Адже Росія сама потребує озброєння, і ми тут налаштовані на роботу, і ці обговорення, сподіваюся, призведуть до конкретних результатів», – наголосив вірменський прем'єр, якого цитує інформаційний портал News.am.

 

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян ще у травні заявляв, що Росія не поставила в країну зброю, за яку вже було внесено оплату. Росія офіційно останніми роками не повідомляла про укладання військових контрактів із Вірменією.

 

Вірменська газета «Жогорвуд» 22 листопада з покликом на інформовані джерела писала, що йдеться про контракт на постачання ракет типу «Смерч», укладений кілька років тому. За даними видання, ще до початку війни в Україні замовлення було готове. Після початку війни Росія сама почала використовувати ці ракети.

25.11.2023