Армія Ізраїлю повністю оточила місто Газу.

ЦАГАЛ атакує аванпости ХАМАСу, штаби, пускові установки та майданчики.

 

 

До вечора четверга, другого листопада, ізраїльські військовики замкнули кільце навколо міста Гази. Про це написала газета The Times of Israel з покликом на заяву офіційного речника Армії оборони Ізраїлю контрадмірала Даніеля Хаґарі.

 

«Наші військовослужбовці завершили оточення міста Гази, центру терористичної організації ХАМАС», – заявив Хаґарі. За його словами, ЦАГАЛ атакує аванпости ХАМАС, штаби, пускові установки та майданчики.

 

Хаґарі додав, що ізраїльській стороні відомо, що лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія, який мешкає в Катарі, має у приватному літаку перелетіти до Ірану. Єменські хусити та ісламістський рух «Хезболла» в Лівані, яких підтримує Іран, активізували обстріли Ізраїлю у спробі відвернути ЦАГАЛ від Гази та боротьби з ХАМАСом. Хаґарі додав, що припинення вогню поки що не обговорюється.

 

У місті Газі розташований штаб ХАМАСу. Інфраструктура терористів розміщена у розгалуженій системі підземних тунелів. За словами очевидців, бойовики ХАМАСу та «Ісламського джихаду» постійно виходять з тунелів, щоб обстріляти ізраїльські війська, а потім знову ховаються під землею. На думку експертів, партизанська тактика – єдине, що ХАМАС може протиставити ізраїльській армії.

 

Наземна операція ЦАГАЛ все більше концентрується в північній частині Сектору Гази, де мешкає 2,3 млн палестинців. Ізраїль закликав громадянське населення покинути цей район. Представники ЦАГАЛ повідомили, що ізраїльські війська завдали вже ударів по більш ніж 12 тисячах цілей у Секторі Гази, включно зі складами боєприпасів, будинками лідерів ХАМАСу та ракетними арсеналами.

03.11.2023