ХАМАС має намір звільнити 50 заручників-іноземців.

Хамасівці висловили готовність передати їх представникам Червоного Хреста.

 

 

Бойовики ХАМАС мають намір передати 50 заручників-іноземців Червоному Хресту найближчим часом. Про це повідомив ізраїльський інформаційний портал i24news з покликом на свої джерела, знайомі з ходом перемовин, які проходили за посередництва Катару. Йдеться про захоплених терористами заручників, які мають подвійне громадянство.

 

Передача евентуально відбудеться у районі Хан-Юніс на півдні Сектора Гази. Ізраїль в угоді офіційно не братиме участі, заручники будуть передані безпосередньо персоналу Червоного Хреста. Як стверджують джерела видання, якщо не виникне нових перешкод, очікується, що угода буде реалізована найближчими годинами.

 

У рамках домовленостей і для того, щоб дозволити персоналу Червоного Хреста безпечно дістатися до вказаного району, ЦАГАЛЬ припинив завдавати авіаудари по Газі.

 

Про обмін також повідомляє і газета Haaretz. Однак за даними видання, кількість тих, кого видасть ХАМАС, буде дещо меншою. Джерело, знайоме зі змістом перемовин, стверджує, що ХАМАС розглядає можливість звільнення заручників в обмін на паливо.

 

Нагадаємо, що ХАМАС захопив заручників та переправив їх до Гази під час нападу на Ізраїль зранку сьомого жовтня. Армія оборони Ізраїлю повідомляла, що у полоні перебуває понад 200 людей. Серед них є іноземці.

23.10.2023