У консервативному крилі республіканців з’явилася нова проукраїнська організація.

Проєкт «Республіканці за Україну» діятиме задля зміцнення підтримки України з боку республіканських законодавців і простих виборців.

 

 

У консервативному крилі Республіканської партії Сполучених Штатів засновано нову організацію, яка діятиме задля зміцнення підтримки України з боку республіканських законодавців. Про це повідомив телеканал CNN. Нова організація під назвою «Республіканці за Україну» має намір витратити два мільйони доларів на проукраїнську рекламну кампанію.

 

«Республіканці за Україну» – це проєкт ґлобальнішої організації «Захистимо демократію разом». Ініціативу очолили республіканський соціолог Сара Лонґвелл (Sarah Longwell) та консервативний аналітик Білл Крістол (Bill Kristol).

 

Кампанія запущена в умовах, коли все більше американських виборців і особливо консервативних республіканців починають сумніватися в доцільності подальшої допомоги Україні з боку США. За результатами нового опитуванні CNN, проведеного демоскопічним центром SSRS, 55% респондентів вважають, що Конґрес США не повинен дозволяти додаткового фінансування для підтримки України. Причому так вважає 71% прихильників республіканців. Опитування, проведене в перші дні російського вторгнення наприкінці лютого 2022 року, показало: тоді 62% американців вважали, що США зробили замало для захисту України.

 

«Ми відчуваємо певну терміновість. Загалом, ми проводимо фокус-групи з виборцями-республіканцями, і ми помітили падіння підтримки того, що, на нашу думку, є традиційним республіканським питанням», – сказав Ґаннер Рамер (Gunner Ramer), речник проукраїнського проєкту.

 

Група зібрала відеозвернення понад 50 республіканських виборців із різних куточків країни, де вони викладають свої докази на користь продовження американської допомоги Україні. «Республіканці за Україну» використовуватимуть ці відеозвернення у рекламі, адресованій республіканським виборцям і законодавцям. Перші ролики планують показати на телеканалі на Fox News (який досі не симпатизував Україні) під час дебатів учасників республіканських президентських праймеріз, що пройдуть наступного тижня в Мілуокі, штат Вісконсин.

16.08.2023