474-й день війни Росії в Україні. Хроніка

22:50 Український контрнаступ триває вже багато днів, і він дуже детально підготовлений, – оцінив президент Франції Еммануель Макрон під час пресконференції у Парижі у межах зустрічі лідерів Веймарського трикутника. – Завдяки добрим тактичним навичкам, відвазі і рішучості цей контрнаступ триватиме упродовж багатьох тижнів і навіть місяців”.

 

 

22:32 Президент України Володимир Зеленський позитивно оцінив хід контрнаступу. "Бої жорсткі, але наш рух є, і це дуже важливо. Втрати у ворога саме такі, як нам потрібно", – сказав голова держави у вечірньому зверненні.

 

 

21:11 За тиждень у ході наступальної операції у Донецькому та Таврійському операційних районах просування військ наступального угруповання склало 6,5 км, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, а площа території, взятої під контроль, склала 90 км². Звільнено сім поселень: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне.

 

 

20:38 США запропонують ввести до складу Радбезу ООН шість постійних місць без права вето, пише The Washington Post. Минулої осені на засіданні Генасамблеї ООН Джо Байден заявляв про підтримку нових постійних місць у Радбезі, зокрема, для країн Африки та Латинської Америки. Також Вашінґтон сигналізує про підтримку кандидатур Німеччини, Японії та Індії як постійних членів.

 

 

20:08 Кількість загиблих через підтоплення на Херсонщині зросла до десяти. У понеділок в одному з районів Херсона виявили утопленими жінку та чоловіка. 20 осіб – поранені, серед них 5 поліцейських та 2 рятувальників. Безвісти зниклими вважається 41 людина, з них семеро дітей.

 

 

19:46 Збитки державного майна меліоративних систем і каналів унаслідок підриву Каховської ГЕС попередньо становлять 150-160 млрд грн, однак точні дані буде визначено після деокупації територій, повідомила в понеділок пресслужба Міністерства агрополітики та продовольства. "Без відновлення джерела водопостачання говорити про зрошуване землеробство на півдні України у найближчий час неможливо", – заявили в МінАПК.

 

 

19:14 Президент України Володимир Зеленський підписав закон про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який відтепер відзначатимуть 8 травня.

 

 

18:59 Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ:

 

Російська федерація надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах.

Протягом доби противник завдав 2 ракетні удари крилатими ракетами морського базування “Калібр” по житлових будинках на Харківщині.

Крім того, загалом завдав 17 авіаційних ударів та здійснив близько 22 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу Білопілля Сумської області та Шевченкового на Харківщині знищені житлові приватні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Також російські терористи скинули на місто Оріхів Запорізької області 3 керовані авіабомби, загинула одна цивільна людина, зруйновано приватні будинки.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 23 бойових зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Тимоновичі, Хотіївка Чернігівської області; Середина-Буда, Сопич, Заруцьке, Гірки Сумської області, а також Івашки, Ветеринарне, Висока Яруга, Стрілеча, Мороховець, Огірцеве, Гатище, Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаударів в районах Мілового і Кислівки Харківської області та Новоселівського на Луганщині. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Масютівка, Лиман Перший Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Ямпіль, Спірне та Веселе Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Діброва, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Білої Гори Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Благодатне, Новомаркове, Калинівка Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Південне, Суха балка Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник проводив наступальні дії у напрямку Авдіївки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Авдіївки та Сєверного Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Керамік, Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Первомайське, Нетайлове, Карлівка, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі 14 ворожих атак в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Старомихайлівки та Красногорівки. В той же час, здійснив артилерійські обстріли Красногорівки, Мар’їнки, Георгіївки, Максимільянівки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог проводив безуспішні наступальні дії у напрямку Благодатного. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Золота Нива, Шахтарське, Велика Новосілка, Времівка та Благодатне Донецької області. Здійснив обстріли Богоявленки, Вугледара, Пречистівки, Золотої Ниви та Великої Новосілки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару в районі Оріхова Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів. Серед них – Времівка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Левадне, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Оріхів, Жереб’янки, Лобкове, Кам’янське Запорізької області; Новоберислав, Веселе, Козацьке, Чорнобаївка, Дніпровське, Янтарне, Берегове, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

У той же час, російські окупанти продовжують використовувати цивільну інфраструктуру для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям. Так, в населеному пункті Містки Луганської області, на території місцевої школи, загарбники облаштували польовий шпиталь, де на лікуванні перебувають понад 100 окупантів.

На тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати противника в живій силі, на тимчасово окупованих територіях Луганської області збільшились випадки дезертирства в штурмових підрозділах “шторм-z” російських окупаційних військ, які все частіше самовільно залишають бойові позиції.

Також відзначено дезертирство близько 25 російських окупантів в Маріуполі та Новоазовську через неофіційне припинення відпусток, які були обіцяні окупантам російським військовим керівництвом.

В затопленій Голій Пристані Херсонської області російські окупанти дозволяють евакуацію громадян України тільки після отримання хабаря. При цьому знищують паспорти та свідоцтва про народження та інші документи українського зразка. Місцевих мешканців переселяють до тимчасово окупованого українського Криму та Краснодару російської федерації.

Авіація сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Також, нашими захисниками було знищено ворожий гелікоптер Ка-52 та БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10”.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 3 пункти управління, 2 зенітно-ракетних комплекси, район зосередження особового складу противника та 3 його артилерійських підрозділи на вогневих позиціях.

 

 

17:39 У водоймах Миколаївщини унаслідок підриву Каховського водосховища перевищена норма показників кишкової палички, повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. "Купатися, ловити та продавати рибу наразі суворо заборонено", – сказав Кім.

 

 

17:10 Росіяни у тимчасово окупованому Криму посадили під арешт кримськотатарського активіста Ельдара Меністова, колишнього члена сімферопольського регіонального Меджлісу кримськотатарського народу. Його незаконно викрали, а потім катували. "Знайти активіста вдалося лише через два дні в одному з відділків Сімферополя. Окупаційний суд незаконно заарештував пана Ельдара за нібито “невиконання законних вимог співробітника поліції”, – поінформували у представництві Президента України в АРК.

 

 

16:48 Російська авіація завдає ударів у районі Оріхового на напрямку українського наступу – обласна адміністрація повідомила, що три керовані авіабомби ворога влучили по території самого міста. Зруйновано приватні будинки та комунікації. Загинув 48-річний чоловік, іще одна людина поранена.

 

 

16:25 "Тривають активні бої на півдні України. Є певні успіхи, але для закріплення потрібен час, – пише DeepState у свіжій аналітичній записці. – Ворог намагається хоч щось відбити, при цьому медійно заявляє, що йому цих сіл не треба". Підтверджено, що українські війська звільнили Нескучне, Сторожеве та Новодарівку. Про звільнення Макарівки можна буде говорити, коли українські хлопці закріпляться. Ситуація в Новомайорському невідома, у Новодонецькому та Рівнополі досі сидять росіяни. Тривають бої південніше від Малої Токмачки та Лобкового.

 

 

15:43 Президент Польщі Анджей Дуда перед самітом Веймарського трикутника в Парижі відбув телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським. Як повідомив голова Бюро міжнародної політики при польському президентові Марцін Пшидач, для офіційної Варшави важливо, щоб НАТО належно підготувалося до Вільнюського саміту. “Ця тема буде домінуючою під час цього Веймарського саміту", – зазначив Пшидач. Дуда обговорить із Емманюелем Макроном та Олафом Шольцом безпекову ситуацію в регіоні, у тому числі перспективи очікуваного українського контрнаступу. Польща наполягає на посиленні санкцій проти Росії. “Черговий пакет санкцій, який обговорюється, трохи застряг на рівні переговорів у Брюсселі... А спільний жорсткий сигнал від найважливіших країн ЄС, тобто Франції, Німеччини, Польщі, безумовно, виправив би цю ситуацію”, – сказав радник Дуди.

 

 

15:19 Росіяни завдали авіаційного удару по Авдіївці. Вибухами понівечено Будинок культури на Центральному проспекті та житлові багатоповерхівки. Згідно з попередньою інформацією, поранено двох людей.

 

 

14:46 Біля блокпоста на виїзді з Києва у напрямку Броварів через наїзд автомобіля загинув військовослужбовець Добровольчого формування територіальної громади. Як повідомили у ДБР, за кермом машини була працівниця правоохоронного органу. Слідство стверджує, що військовослужбовець ДФТГ перебігав проїзну частину у невстановленому місці. "За попередніми даними, вона була твереза та рухалась із дозволеною швидкістю 110 км/год", – пише ДБР. 

 

 

14:24 У Бєлгородській області зійшов з рейок вантажний потяг. Згідно з даними російських медій, потяг зазнав атаки безпілотниками: один дрон ударив по хвостовій частині, а інший розірвався прямо перед поїздом. З рейок зійшло 15 вагонів. Залізничне полотно пошкоджено.

 

 

 

14:06 Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та міністерка інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Лілія Дабіжа підписали угоду про будівництво мосту через Дністер у районі поселень Ямпіль та Косеуць. Міст стане ключовою ланкою транспортного коридору між Києвом та Кишиневом і розвантажить пункт пропуску Могилів–Подільський–Отач.

 

 

13:37 Через руйнування Каховської ГЕС на Херсонщині загинуло вісім людей, а 42 вважаються зниклими безвісти, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

 

 

13:22 Державне бюро розслідувань передало ЗСУ 17 автомобілів, заарештованих у родичів Медведчука та Козака: 12 вантажівок, автокран, мікроавтобус, фургон та два позашляховики. Їхня загальна вартість становить $1,1 млн.

 

 

13:05 Raytheon Technologies планує виготовити до кінця року 12 батарей ЗРК Patriot і 5 передасть Україні, повідомив гендиректор компанії Грегорі Гейз.

 

 

12:44 Вищий антикорупційний суд постановив узяти під арешт депутата Київської міськради Владислава Трубіцина, який утік за кордон і перебуває у міжнародному розшуку. Також суд стягнув у дохід держави 9,8 млн грн застави, внесеної Трубіциним.

 

 

12:27 Ще 4 червня в рамках оборонної операції спільними діями механізованого підрозділу та зведеним підрозділом Запорізької окремої бригади територіальної оборони було звільнено від окупантів село Новодарівка, повідомили в бригаді.

 

 

 

12:19 Росіяни активізували обстріли енергетичної інфраструктури на прифронтових та прикордонних територіях: у Запорізькій області ракетно-бомбовим ударом зруйновано адміністративну будівлю одного з енергетичних об’єктів, пошкоджено автотранспорт, пошкоджено лінії електропередач у Сумській, Харківській, Одеській, Донецькій областях, повідомили в Міненерго. Через негоду фіксувалися знеструмлення у Львівській, Київській, Житомирській, Дніпропетровській, Чернігівській областях.

Енергетична система працює стабільно. Триває ремонтна кампанія на атомних і теплових електростанціях у межах підготовки до опалювального сезону. Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 7760 МВт·год. Експорт відсутній.

 

 

12:17 Через знищення Каховської ГЕС і посуху в Північно-Кримському каналі на заводі "Кримський титан" в Армянську виробничі процеси порушені до критичного рівня, заявило Головне управління розвідки Міноборони. Циркулює інформація про ймовірну зупинку підприємства. Інженерні підрозділи окупаційної армії мінують цехи підприємства, а також закладають вибухівку на заводській та прилеглій території. "Теракт на підприємстві «Кримський титан», до якого готуються російські загарбники, означатиме штучну техногенну катастрофу, жахливу за своїми наслідками", – заявили в ГУР.

 

 

12:03 Вселенський Патріарх Варфоломій вважає, що злочин знищення греблі Каховської ГЕС не має залишитися безкарним, – за результатами зустрічі з ним повідомляє голова Державної служби України з питань етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський. Патріарх передав благословення українському народові та висловив рішучу підтримку України.

 

 

11:28 Збройні Сили України звільнили село Сторожеве на Донеччині. "В результаті зачистки населеного пункту було знищено біля пів сотні рашистів, чотирьох взято в полон. Сьогодні державний прапор знову майорить над Сторожовим, і так буде з кожним населеним пунктом, поки ми не звільнимо всю українську землю", – заявили в 35-й окремій бригаді морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського.

 

 

11:09 Станом на 10:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 3 російські кораблі, серед яких немає носіїв крилатих ракет "Калібр", повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

 

 

11:06 Протягом минулої доби російські війська із різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, тактична авіація) обстріляли 105 населених пунктів на території 8 областей України, підтверджено ураження 45 об’єктів інфраструктури. За попередньою інформацією, загинуло 4 цивільні особи та 16 поранено, кількість жертв уточнюється.

 

 

 

11:02 За минулу добу Сили оборони України на Бахмутському напрямку просунулися на флангах на відстань від 250 до 700 м, повідомив речник Східного угруповання військ Збройних Сил України Сергій Череватий ефірі телемарафону. Тривають позиційні бої, ворог намагається, хоча безрезультатно, контратакувати. За добу відбулося загалом три бойові зіткнення.

 

 

10:44 На наступній зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" обговорять детально "авіаційну коаліцію", зокрема навчання пілотів, а також техніків та інженерів, які обслуговуватимуть літаки, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

 

 

10:27 Щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

Протягом минулого тижня міністр оборони Росії Серґєй Шойґу підтримував високу публічну активність, ймовірно, з метою представити себе як такого, що контролює стратегічні питання, в той час як Україна прискорює наступальні операції.

Шойґу надав принаймні два коментарі щодо оборонних операцій Росії, включно з майже напевно серйозно перебільшеними заявами щодо українських втрат. Це контрастує з іншими ключовими періодами війни, коли він зникав з публічних виступів.

Шойґу також закликав російську оборонну промисловість подвоїти свої зусилля та розкритикував офіцерів Західного військового округу за недостатню швидку відправку резервної бронетехніки на фронт. Шойґу, ймовірно, гостро усвідомлює необхідність підтримувати позитивний імідж в умовах дедалі більш неприхованої критики з боку деяких співвітчизників.

 

 

10:00 Рівень води в Херсонській області після підриву Каховської ГЕС на сьогоднішній ранок знизився до 3,29 метра, що на 64 см менше, ніж напередодні ввечері, повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. У воді залишаються 46 населених пунктів, 32  на правому березі та 14  на лівому.

В акваторії Миколаєва за ніч рівень води знизився ще на 6 см – до 0,55 м, повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

 

 

09:40 За оцінками Генерального штабу ЗСУ, загальні бойові втрати ворога з 24.02 по нині орієнтовно становили:

особового складу – близько 216 180 (+540) осіб,

танків – 3931 (+5) од.,

бойових броньованих машин – 7636 (+5) од.,

артилерійських систем – 3746 (+10) од.,

РСЗВ – 601 (+0) од.,

засобів ППО – 362 (+0) од.,

літаків – 314 (+0) од.,

гелікоптерів – 299 (+0) од.,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3307 (+7) од.,

крилатих ракет – 1171 (+0) од.

кораблів /катерів – 18 (+0) од.,

автомобільної техніки – 6471 (+10) од.,

спеціальної техніки – 510 (+1) од.

Дані уточнюються.

 

 

Зі всієї наявної на початок року в РФ техніки за час війни знищено:

115,0% танків (з них 2,1% за минулий тиждень),

  44,0% бойових броньованих машин (з них 0,5% за минулий тиждень),

107,8% автомобільної техніки (з них 2,3% за минулий тиждень),

121,6% артилерійських систем (з них 4,6% за минулий тиждень),

  53,9% РСЗВ (з них 1,0% за минулий тиждень),

  25,2% літаків (з них 0,1% за минулий тиждень),

  33,6% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень),

  25,8% засобів ППО (з них 0,8% за минулий тиждень).

 

 

09:14 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Українські війська 10 і 11 червня вели контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту і здобули територіальні успіхи.

• Українські війська здійснили візуально перевірені наступи в західній частині Донецької та Запорізької областей, які російські джерела підтвердили, але намагалися применшити.

• Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що російські війська перекидають найбільш боєздатні підрозділи з Херсонського напрямку на Бахмутський і Запорізький напрямки.

• У ніч з 10 на 11 червня російські війська завдали обмеженої серії ударів з безпілотників по прикордонних східних районах України.

• Фінансист "Ваґнера" Євґєній Пріґожин охарактеризував план міноборони Росії оформити до 1 липня добровольчі формування як атаку на нього та його війська.

• Росія й Україна провели обмін військовополоненими майже один на одного.

• Російські війська продовжували обмежені наземні атаки на південь від Кремінної.

• Українські та російські сили продовжували обмежені наземні атаки навколо Бахмута та на лінії Авдіївка–Донецьк.

• Українські війська станом на 10 червня здобули успіхи поблизу адмінмежі між Донецькою та Запорізькою областями та на заході Запорізької області.

• Російські мілблогери заявили, що дощі вздовж фронту в Запорізькій області можуть найближчими днями уповільнити українські операції.

• Повідомляється, що Чеченська Республіка сформувала два нових полки – «Ахмат-Росія» та «Ахмат-Чечня», оснащені комерційно доступною китайською бронетехнікою.

• Диверсанти, серед яких, як повідомляється, були й українські партизани, здійснили дві окремі атаки із застосуванням саморобних вибухових пристроїв на залізниці в окупованій Херсонській області та Криму.

 

 

08:49 Інтенсивність бойових зіткнень і російських ударів за даними зведень Генерального штабу ЗСУ:

 

 

 

 

08:45 Ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ:

Минулої доби ворог завдав 1 ракетного та 36 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулось 25 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів по населених пунктах Білопілля Сумської області та Колонтаїв – Харківської. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Середина-Буда, Фотовиж, Білопілля, Олександрівка Сумської області, а також Івашки, Ветеринарне, Стрілеча, Тернова, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Кругле, Бударки, Бузове, Чугунівка та Амбарне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаудару в районі Берестового. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Кам’янка, Фиголівка, Дворічна, Западне, Кислівка, Табаївка і Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Невське Луганської, а також Іванівка, Торське та Серебрянка Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Новоселівське і Білогорівка на Луганщині та Ямполівка, Торське, Верхньокам’янське і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив спробу покращити тактичне положення, вів наступальні дії у напрямках Іванівського та Білої Гори, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районі Торецька. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Залізне та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Авдіївки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів біля Авдіївки та Невельського. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Орлівка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Карлівка і Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. В той же час, ворог з артилерії обстріляв Красногорівку, Гостре, Георгіївку, Мар’їнку, Побєду та Новомихайлівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаударів в районах Золотої Ниви, Благодатного, Великої Новосілки та Нескучного Донецької області. Обстріляв Водяне та Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Завдав авіаційних ударів в районах Новоберислава та Козацького Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Времівка, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське Запорізької області; Херсон, а також Очаків на Миколаївщині.

Впродовж останнього тижня на Бахмутському напрямку російські загарбники зазнають значних втрат. Так, лише до військового госпіталю в районі населеного пункту Персіанівка Ростовської області, щоденно прибувають понад 50 окупантів з важкими пораненнями. Госпіталь переповнений, та, через брак достатньої кількості медперсоналу, має великі показники смертності серед важкопоранених.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії в той же час уразили 2 пункти управління, 2 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та радіолокаційну станцію ворога.

12.06.2023