Німеччина створить у Словаччині центр для ремонту військової техніки з України.

Йдеться про ту техніку, яку надав Берлін як військову допомогу ЗСУ.

 

 

Німеччина створить у Словаччині центр технічного обслуговування для ремонту озброєнь, яку вона поставила Україні, заявила міністр оборони Німеччини Крістіне Лямбрехт (Christine Lambrecht). Про це повідомив німецький портал ділової інформації Finanzen.net. Також вона розповіла, що Берлін планує підготувати близько п’яти тисяч українських солдатів у Німеччині до червня у рамках навчальної місії Євроунії.

 

«Ми досягли угоди, і робота може розпочатися негайно, щоб усю техніку, яка постачалась Києву, можна було ремонтувати після виведення з бойових дій», – заявила пані Лямбрехт журналістам у Брюсселі.

 

Керівниця німецького військового відомства наголосила, що важливо, аби все, що Берлін надав Києву як військову допомогу, можна було відремонтувати після бою. Вона зазначила, що зокрема йдеться про Panzerhaubitze 2000, а також реактивні системи залпового вогню MARS II.

 

За словами німецької міністерки, центр технічного обслуговування для ремонту німецького озброєння у Словаччині може стати до ладу вже в середині грудня.

 

Як повідомляло наше видання, у Словаччині вже працює ремонтний центр для військової техніки з України. Він відкрився на базі заводу KONŠTRUKTA-Defence, розташованого у місті Молдава-над-Бодвоу на сході Словаччини. Словацький завод спеціалізується переважно на виробництві, ремонті й обслуговуванні артилерійських систем та ракетних установок. 

22.11.2022