Демократи виграли Сенат.

Перемога у Неваді, робить вже неважливою змагання у Джорджії для контролю над верхньою палатою Конґресу США.

 

 

Чинна сенаторка від Демократичної партії Кетрін Кортез Масто (Catherine Cortez Masto) перемогла на проміжних виборах у штаті Невада. Про це свідчать прогнози соціологічної служби Edison Research, а також телекомпанії NBC, оприлюднені у суботу ввечері, 12 листопада.

 

Як повідомляє інформаційна аґенція Reuters, Масто з невеликим відривом бере гору над республіканським кандидатом Адамом Лаксалтом (Adam Laxalt), колишнім генеральним прокурором штату Невада, якого підтримує експрезидент США Дональд Трамп.

 

 

Перемога демократки гарантує контроль партії над 100-місним Сенатом Конґресу США. Адже партія тепер диспонує п’ятдесятьма місцями у верхній палаті. Вакантним залишається тільки місце сенатора від Джорджії, де конкурують чинний сенатор-демократ Рафаель Ворнок (Raphael Warnock) і республіканець Гершель Вокер (Herschel Walker). Там переможець визначиться у другому турі, який відбудеться на початку грудня. Але навіть за перемоги в Джорджії республіканського кандидата і встановлення паритету в розподілі місць вирішальним стає голос віцепрезидентки, демократки Камали Гарріс.

 

Нагадаємо, що днем раніше у змаганні за місце сенатора від Арізони ексастронавт, демократ Марк Келлі (Mark Kelly) здобув перемогу над республіканським суперником Блейком Мастерсом (Blake Masters). 

13.11.2022