Новітні таланти та вічна музика

Новітні таланти та вічна музика Баха: реліз Богдана Луца на леблі Golka Records

 

 

 

Богдан Луц – 17-річний український скрипаль, переможець Carl Nielsen International Competition (Данія) у 2022 році. Український лейбл Golka Records випустила цифровий реліз Богдана Луца, до якого увійшли дві сонати Йоганна Себастіяна Баха для скрипки соло. Над записом працював звукорежисер-акустик Іван Огар. А послухати реліз можна на популярних стрімінгових платформах: Apple Music  , Spotify , YouTube Music .


Сонати №1 Соль мінор та №2 Ля мінор барокового німецького композитора Йоганна Себастіяна Баха входять до циклу із шести найскладніших творів композитора для скрипки соло. Сонати присвячені подіям Різдва та Страсного тижня. Це також “sonata da chiesa” – тобто, церковні сонати. Саме тому для локації запису було обрано Храм Святого Лазаря у Львові.

 


Богдан Луц про музику: «Мені здається, у цій музиці йдеться про шлях Ісуса зокрема. Про Його пожертву власним життям. Тому ця музика – не про формальну віру. Як на мене, певна енергія все ще присутня в цьому світ. Панівна. У будь-якому випадку, кожна людина, яка буде слухати Баха, щось відчує. Тому Бах – це дуже важливий «етап» в розвитку людства».

 

 

Богдан Луц народився 2004 року у Львові. Навчався у Київському державному музичному ліцеї імені Миколи Лисенка (клас Ольги Корінець) та у Львівському державному музичному ліцеї імені Соломії Крушельницької (клас Марії Футорської). Тепер Богдан є студентом Міжнародної музичної академії Менухіна у Швейцарії (клас професора Олега Каськіва). У юному віці став  лауреатом багатьох міжнародних конкурсів. Серед його досягнень – Перша премія на Міжнародному конкурсі імені Карла Нільсена (Данія, 2022); ІІ премія на Міжнародному конкурсі «The little magic violin» (Італія, 2018); ІІІ премія Міжнародного конкурсу скрипалів імені Ліпізера (Італія, 2021) та інших.


Golka Records – це незалежний музичний лейбл, який співпрацює з найцікавішими сучасними композиторами та виконавцями в жанрі класичної музики, джазу, електроніки та етно.

 

06.10.2022