Сузір’я творів для альта соло

Незалежний лейбл Golka Records випустив реліз Катерини Супрун “Constellation”, у якому зібрані твори сучасних українських композиторів для альта соло.

 

«...Ці твори, як дуже різні зірки, які межують один з одним і створюють сузір’я. Їх об’єднує неподібність, різнобарвність, контрастність», – зізнається виконавиця Катерина Супрун.

 

До альбому увійшли 5 композицій, серед яких:

 

Золтан Алмаші – Сарабанда

Золтан Алмаші – Танго

Олександр Левкович – Поема «Аркуш з альбому» для альта соло

Богдан Кривопуст – Подіум

Валентин Сильвестров – Lacrimosa

Євген Станкович – Монолог

 

 

Катерина Супрун –  українська альтистка, солістка Національного ансамблю солістів «Київська Камерата». Постійна учасниця на фестивалях «Kyiv Music Fest», «Прем’єри Сезону» (Київ), «Два дні та дві ночі нової музики» (Одеса), «Контрасти» (Львів). Є першовиконавицею багатьох українських музичних творів. У 2018 році отримала президентський грант на реалізацію проєкту «Український квартет» за участю струнного квартету «Danapris string quartet».

 

Музика для альта соло є унікальним явище в українській музиці.

 

Музикантка Катерина Супрун пояснює: «Для української музики це стане великим досягненням, коли наші альтові твори будуть на таких світових стрімінгових майданчиках, як Apple Music чи Spotify. Моєю метою було створити цю можливість».

 

 

Над записом альбом «Constelattion»  працював відомий львівський звукорежисер-акустик Іван Огар, який використовує свій інноваційний підхід Time Based Stereo Recording, що дозволяє досягнути 3D ефекту у звучанні без застосування цифрової обробки.

 

Кураторка проєкту – арт-директорка Golka Records Ольга Лозинська.

 

 

Golka Records –  це незалежний музичний лейбл, який співпрацює з найцікавішими сучасними композиторами та виконавцями в жанрі класичної музики, джазу, електроніки та етно.

 

Лінки на прослуховування:

 

Spotify  h

 

YouTube Music  

 

AppleMusic 

 

Golka Records  

 

 

 

21.05.2022