Підліткові перформанси  проти тривоги

ПОКАЖИ СЕБЕ / PERFORM YOURSELF:  у Львові підлітків запрошують опанувати мистецтво перформансу

 

15-17-літніх українців та українок запрошують у творчому форматі розповісти про свій досвід переживання війни і непевності  та опанувати тривожність через практики перформансу. Перформерка, художниця, викладачка ЛНАМ Ярина Шумська впродовж двох тижнів працюватиме з групою з десяти учасників та учасниць і наприкінці червня планує фінальні покази у публічному просторі.

 

Художниця Ярина Шумська.

 

«Підлітки – це ті, кому завтра будувати наш світ. Сьогодні вони ще нібито обмежені своїм віком у юридичному праві впливати на політику, соціальне життя тощо. Але ми впевнені – молодь має що сказати. І можливо, саме мистецтво може стати тим майданчиком, на якому їм буде комфортно висловлюватися», – сподівається Ярина Шумська.

 

ПОКАЖИ СЕБЕ / PERFORM YOURSELF – експериментальний мистецький проєкт для розширення можливостей українських підлітків (новоприбулих та місцевих), які виростали в умовах пандемії та загострення війни, і впродовж останніх років були і є  обмежені у можливостях для самореалізації.

 

У межах проєкту творча група з 10 підлітків з різних міст України спільно з молодою українською перформеркою Яриною Шумською познайомиться з перформативними та учасницькими практиками, їх інструментами та можливостями. У роботі їй допомогатимуть фасилітатори, закордонні колеги та психолог. Робота розпочнеться із спільних розмовних сесій, обговорення проблем, думок та актуальних ідей учасників. Як вони бачать і сприймають теперішнє? Що хотіли би сказати світові і собі на порозі свого майбутнього? Учасники досліджуватимуть власну фізичну присутність у просторі, відношення до часу та зв’язку з об’єктом, працюючи зі спогадами, покладаючись на власні ідеї, досвід та інтереси. За підсумками проєкту планується публікація текстів з методологічними порадами для подібної роботи, а також документація проєкту та підсумкових перформансів.

 

Участь у проєкті безкоштовна.

 

Для участі у проєкті треба зареєструватися.

 

ДЕ: Палац імені Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1)

 

КОЛИ:

 

8–9/06 –  інтеграційна  сесія (живі зустрічі-знайомства з групою учасників і менторів проекту у Львові)

 

15–25/06 – майстер-класи з перформативних практик для групи

 

28–30/06 – підсумкові покази перформансів

 

 

Організатори проєкту: Мистецька рада “Діалог”.

 

Партнер проєкту: Міський палац культури імені Гната Хоткевича.

05.06.2022