110-та річниця дня першої Пластової присяги: у Львові вшанували військових і пластунів.

Сьогодні, 12 квітня, у 110-ту річницю дня першої Пластової присяги на Личаківському цвинтарі у Львові відбулась церемонія вшанування пам’яті воїнів-захисників України та пластунів, які не зломили своїх присяг.

 

 

У колі дорослих волонтерів організації, представників міста та дружніх Пласту організацій пластуни провели урочистий молебень на Личаківському цвинтарі поруч із монументом пластунам, що не зломили своїх присяг, та засновників Пласту.

 

 

Нагадаємо, Пластову присягу на вірність Україні вперше склали 10 юнаків у Львові 12 квітня 1912 року. Традиційно цей день вважають днем народження організації. Зараз Пласт існує у 24 країнах світу та в 108 населених пунктах в Україні. Цьогоріч Пласт святкує свою 110-ту річницю.

 

З часу повномасштабної війни діяльність організації у Львові спрямована на щоденну допомогу Україні та відданість пластовій присязі – бути вірними Богові та Україні, жити за пластовим законом та допомагати іншим. Вже понад місяць осередок діє як Штаб гуманітарної допомоги Пласту у Львові та щоденно відправляє тонни провізії, медикаментів та амуніції військовим та цивільним по всій Україні.

 

12.04.2022