В часі війни на Львівщині народилось більше сотні дітей з різних куточків України.

З 24 лютого до 3 березня у медичних закладах області народилося 128 дітей.

 

 

Так, у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі народилося 106 немовлят, з них 4 двійні. Хлопчиків — 57, дівчаток — 49.

 

Сьогодні вже прийняли 8 пологів: народилося 6 дівчаток і 2 хлопчики.

 

«Наш Центр працює в штатному режимі, всі залучені бригади надають якісну медичну допомогу. Планові гінекологічні операції скасовані, відбуваються лише ургентні. Маємо змогу приймати і надалі породіль та максимально забезпечувати їм комфорт навіть у такий важкий час! Поки маленькі українці народжуються на рідній землі, нас не здолати! Віримо, що наші дітки будуть жити в квітучій, заможній і незалежній Україні», — зазначила директор Центру Марія Малачинська.

 

Керівник медзакладу зазначила, що лікарі прийняли пологи у 10 жінок з Київської, Луганської і Харківської областей. Ще приблизно десяток жінок, які знайшли прихисток в області, перебувають під спостереженням лікарів.

 

Своєю чергою, за цей же період у пологовому будинку Львівської обласної клінічної лікарні народилося 22 дітей, з них двоє — у жінок, які прибули на Львівщину з інших областей.

 

«Ми готові й надалі надавати високоспеціалізовану акушерську допомогу не лише мешканкам Львова та області, а й тим, хто вимушено покинув свої домівки», — зазначила заступник медичного директора ЛОКЛ з питань материнства і дитинства Роксоляна Коржинська.

 

У звʼязку з воєнним станом послуга єМалятко недоступна. Зареєструвати дитину можна в найближчому відділі ДРАЦС, де немає активних бойових дій. Для реєстрації знадобиться лише паперове медичне свідоцтво про народження за формою №103/о.

 

Якщо доступ до реєстру ДРАЦС буде відсутній, держоргани складуть запис у паперовій формі. А щойно доступ відновиться, усі відомості будуть внесені до реєстру протягом п’яти робочих днів.

 

03.03.2022