Весь персонал Nord Stream 2 AG в швейцарському Цузі звільнено.

Це стало наслідком санкцій проти газпромівського газогону «Північний потік-2»

 

 

Антиросійські санкції, запроваджені Заходом через вторгнення в Україну, досягли російських компаній навіть у Швейцарії. Як повідомляє на своєму сайті швейцарський телеканал SRF, компанія Nord Stream 2 AG – оператор газпромівського газогону «Північний потік-2» – була змушена звільнити весь свій персонал у місті Цуґ, що в Швейцарії.

 

Це відбулося у світлі заморозки сертифікації проєкту в Німеччині та запровадження санкцій Сполученими Штатами щодо фірми. «Йдеться про вимушене звільнення понад 140 співробітників», – розповів начальник федерального департаменту з економічних питань, освіти та досліджень Швейцарії Ґі Пармелен (Guy Parmelin) в етері громадсько-правової медіакомпанії RTS у понеділок, 28 лютого. Сам оператор газогону досі відмовляється коментувати ситуацію.

 

Концерн Nord Stream 2 AG є дочірнім підприємством російського газового велетня РАТ «Газпром». Він відповідає за будівництво й експлуатацію газогону «Північний потік-2».

 

Штрафні заходи Вашінґтона на адресу компанії було запроваджено 23 лютого у відповідь на визнання Москвою незалежності самопроголошених «ДНР/ЛНР». Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден раніше відмовлявся від жорстких санкцій щодо Nord Stream 2 AG, аби не псувати добрих стосунків із Німеччиною.

 

Наступного дня після введення обмежувальних заходів президент РФ Володимир Путін оголосив про початок війни проти України, назвавши її «спеціальною військовою операцією на Донбасі».

01.03.2022