Бойовики оголосили підготовку до війни і почали масову евакуацію.

 

Ватажки контрольованого Москвою екстремістського руху "ДНР" оголосили про початок масового централізованого виїзду населення до Росії.

 

 

Як повідомляє інформаційна аґенція УНІАН, у п'ятницю інформаційні ресурси бойовиків поширили звернення ватажка організації "ДНР" Дениса Пушиліна про вивезення мешканців окупацїі до Ростовської області у Росії.

 

Зі слів Пушиліна, "в першу чергу евакуації підлягають жінки, діти і літні люди".

 

"Переконливе прохання: прислухатися та ухвалити правильне рішення. Тимчасовий виїзд збереже життя та здоров'я вам та вашим близьким", – згущує Пушилін.

 

Ватажок "ДНР" стверджує, що Президент України Володимир Зеленський найближчим часом "дасть військовикам наказ" про початок наступу на Донбас.

 

У п'ятницю аналогічне звернення поширив і ватажок бойовиків Луганщини Леонід Пасічник – закликав мешканців, "які не мають мобілізаційних розпоряджень, а також не задіяні в життєзабезпеченні соціальної та цивільної інфраструктури, у найкоротші терміни виїхати на територію Російської Федерації".

 

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв звернувся до російського президента через непередбачуваний наплив біженців з початком евакуації з Донбасу, у відповідь Путін  доручив виплатити кожному біженцю по 10 тис. рублів ($130 на нинішнім курсом).

 

Вночі на 18 лютого головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний виступив із заявою, в котрій заявив, що Росія готується до евакуації мешканців із окупованих територій. Штаб ЗСУ має інформацію про підготовку провокації і заявив, що відповідальність за жертви та руйнації цілковито лежить на Росії.

 

Український журналіст Вахтанг Кіпіані нагадує, що Росія за кілька днів до початку бомбардувань Грузії і введення своїх військ теж оголошувала "евакуацію жінок і дітей".

 

18.02.2022