Президент обговорив із Меркель концентрацію військ РФ на кордоні.

 

Президент України Володимир Зеленський відбув телефонну розмову з канцлером Німеччини Анґелою Меркель. Сторони обговорили безпекову ситуацію, пов’язану з концентрацією військ Росії на кордонах з Україною.

 

 

Про це повідомляє пресова служба Офісу Президента.

 

Зеленський поінформував Меркель про становище на Донбасі, а також кроки, котрі здійснює Україна з метою досягнення миру.

 

"Співрозмовники погодилися з необхідністю координації зусиль міжнародної спільноти у питанні локалізації загроз з боку РФ та збереження санкційної політики", – поінформували в ОП.

 

Керівники держав відзначили необхідність продовження роботи у "Нормандському форматі".

 

Також представники України та Німеччини обговорили міграційну кризу на кордонах країн ЄС з Білоруссю і відзначили важливість координації дій між Україною та Євросоюзом задля недопущення розростання міграційної кризи та дестабілізації.

 

Президент України подякував лідерці Німеччини наприкінці її канцлерської каденції за незмінну багаторічну підтримку територіальної цілісності й суверенітету нашої держави та за активну позицію у переговорах.

 

Також було обговорено міграційну кризу на кордонах країн ЄС з Білоруссю. Співрозмовники відзначили важливість координації дій між Україною та Євросоюзом задля недопущення використання міграційної кризи з метою дестабілізації ситуації в державах Європейського Союзу та в Україні.

 

26.11.2021