«Асемічний переклад» в  Асортиментній кімнаті

Асортиментна кімната  –   це і простір в Івано-Франківську, і масштабована модель підтримувальних форматів сучасного мистецтва на «периферії».

 

Цей простір / галерея була заснована “Іншою Освітою” у 2017 році.  Асортиментна кімната зосереджена на дослідженні місцевого «асортименту» у Франківську та його околицях на рівні «продуктів» та на рівні сенсів. Експериментуючи з рішеннями для безкомпромісної децентралізації, Асортиментна кімната провадить виставки та резиденції, навчальні програми та кінопокази.

 

17 вересня о 20:00 у галереї Асортиментна кімната відкриється виставка творів Вольта Агапєєва та Олени Турянської під назвою «Асемічний переклад». Цей спільний проект був створений спеціально для  Івано-Франківська та Асортиментної кімнати. Ще одним цікавим фактом про цю виставку є те, що Вольт та Олена працюють в різних жанрах та належать до різних поколінь, але це радше стало продуктивним грунтом для їхньої першої колаборації.

 

Олена Турянська –  художниця-графік, авторка інсталяцій та об’єктів.

 

Твори із серії «Асемічний переклад» створювались двома митцями завдяки листуванню. Працюючи над проєктом, художники задіяли принцип «вишуканого трупа» (гра та метод, започаткований французькими сюрреалістами, в якій кожен з учасників по черзі додає свою частину до спільної композиції/роботи) та асемічного письма. Кожен лист є графічним та може бути розшифрований у вільному форматі.

 

Олена Турянська народилася 1966 року у Львові. Художниця-графік, авторка інсталяцій та об’єктів, однак найчастіше працює із витинанками. Працює з темами глобальних зв’язків, часу та простору. Є учасницею численних персональних та групових виставок в Польщі, Німеччині, Франції та США. Мешкає і  працює у Львові.

 

Міждисциплінарний художник і графітчик Вольт Агапєєв.

 

Вольт Агапєєв народився 1989 року в Тернополі. Графіті-художник та міждисциплінарний художник, найчастіше працює із графікою, муралами, інсталяціями та медіа артом. Його роботи вже встигли розійтися по приватних колекціях України та закордону. Основними темами його робіт є тріада, що складається із свідомості, технології та природи.  Машкає і працює у Києві.

 

Виставка  в Асортиментній кімнаті за адресою вулиця Січових стрільців, 15 в Івано-Франківську триватиме до 15 жовтня.

17.09.2021