Волонтери розшукали хлопчика, який загубився у Карпатах.

 

Група волонтерів у Карпатах на маршруті в сторону гори Кукул у неділю, 15 серпня, знайшла 6-річного Олексія Стефанціва, пошуки якого тривали добу, повідомила пресслужба ДСНС України.

 

 

Хлопчика знайшли в задовільному стані.

 

 

«Олексійко знайшовся! Хлопчика, який загубився напередодні під час сходження на Говерлу, відшукала о 19:27 група волонтерів на маршруті в сторону гори Кукул. Розділяємо радість усіх, хто переживав увесь цей час і молився, щоб дитинка знайшлася живою!» – зазначено у повідомленні ДСНС на facebook-сторінці.

 

 

Дитину знайшли на горі Велика Космацька на відстані понад 2 км від маршруту сходження, неподалік межі зі Закарпатською областю.

 

 

Нагадаємо, у суботу, 14 серпня, близько 19:05 під час підйому по зеленому маршруту на г. Говерла поблизу смт Ворохта від групи туристів із Коломиї відстав хлопчик 2015 року народження та заблукав. До його пошуку залучили 245 рятувальників, 25 транспортних засобів, квадрокоптер та 7 собак.

 

Опісля батько дитини, Любомир, розповів, як його син провів на самоті ніч у Карпатах у дописі на своїй facebook-сторінці.

 

«Маленький опришок Олексій відчув поклик карпатських гір та лісів віддався тому поклику і з головою поринув у пригодницьку подорож.

 

З слів Олекси, він спав на землі, холодно не було і страшно теж і навіть не хотів їсти чи пити. Підготував собі зброю та був готовий до зустрічі з дикими звірами. Усі небезпечні місця оминав, де відчував та розумів, що може травмуватись. Мав чіткий план порятунку, він шукав на схилах людей що спускатимуться та мав попросити їх щоб вони його відвезли в Коломию до екомаркету.

 

 

Щоправда шукав він їх зовсім не на тих схилах, де вони можуть бути. Дякувати Богу опришок знайшовся вдосталь обстеживши гори більше доби», - написав батько Олексійка.

 

 

Він подякував усім рятувальникам, правоохоронцям та волонтерам, котрі шукали дитину. Особливу подяку висловив Любомирові Білейчуку та Миколі Дерієнку, які знайшли дитину.

 

Фото dsns.gov.ua, facebook.com/Любомир-Іванович

16.08.2021