Над Львовом вдруге пройшла потужна гроза.

 

 

 

У Львові увечері 30 червня відбулася сильна гроза із проливним дощем, градом та шквальним вітром до 20 м/с. Внаслідок негоди затоплені вулиці і площі, повалені дерева, зупинився електротранспорт. 

 

 

Значного підтоплення зазнали вулиці Мазепи, Сахарова, Городоцька, Наливайка, Джерельна, проте вода поступово сходить. За попередньою інформацією, впали дерева на вул. Дудаєва, Сахарова, Повітряній, Стефаника, Хімічній, Чупринки, Коперника, повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

 

«Наразі відомо, що впали дерева на вул. Дудаєва, Сахарова, також є обвал частини фасаду на вул. Федорова. Маємо звернення мешканців на «Гарячу лінію міста» про пошкодження даху на вул. Спадистій. Також впало дерево в Рудному. Наразі районні адміністрації здійснюють об`їзди та моніторять ситуацію», - зазначила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ.

 

На будівлі трансформаторної підстанції на вул. Калунишевського повністю розшило дах, повідомив на Гарячу лінію міста Віталій Тимків.

 

 

У кожному районі працювали оперативні бригади для ліквідації наслідків негоди, зокрема відкривали дощоприймачі, щоб стікала вода, розкрижовували дерева.

 

Унаслідок цієї грози у місті було зламано 118 дерев, сім з них впали на автомобілі. Половину дерев уночі прибрали комунальники. За інформацією районних адміністрацій, злива підтопила 29 підвалів і 10 під’їздів, пошкоджено 24 дахи. До ранку відремонтували дві покрівлі і очистили половину підвалів.

 

Нагадаємо, наслідки першої бурі, 25 червня, коли у місті негода повалила 200 дерев, досі ліквідовують.

 

Фото city-adm.lviv.ua, facebook.com/hotline.lviv, facebook.com/varta1.com.ua

30.06.2021