Наказ щодо атак віддав особисто американський президент Джо Байден.

 

 

Американські збройні сили за вказівкою президента США Джо Байдена завдали авіаударів по об'єктах, які використовують підтримувані Іраном воєнізовані угруповання «Катаїб Хезболла» і «Катаїб Саїд аль-Шухада» в районі кордону Сирії й Іраку. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на слова офіційного речника Пентаґону Джона Кірбі (John Kirby).

 

Як повідомило американське командування, ударів було завдано по складах зі зброєю й опорних пунктах. Окрім того, один із вражених об'єктів був базою безпілотних літальних апаратів, які використовували проти американських військових цілей в Іраку, підкреслили в Міноборони США.

 

Даних про вбитих чи поранених внаслідок атак у американських військовиків наразі немає. Одне з проіранських угруповань повідомило про загибель чотирьох своїх членів.

 

«Згідно з міжнародним правом, США діяли відповідно до свого права на самооборону. Повітряні удари були обмежені за масштабом і вчинені для захисту американського персоналу в Іраку», – резюмував Кірбі.

28.06.2021