Відзнака Оксани Линів

Українська диригентка Оксана Линів отримала відзнаку Oper!Awards від німецького оперного журналу як найкраща диригентка 2020 року.

 

 

"Неочікувана для мене нагорода Oper!Awards від провідних німецьких критиків, заснована оперним часописом “Oper!Das Magazin”

Нею в 20 різних категоріях відзначаються музичні колективи, оперні постановки та найяскравіші театральні митці. Сьогодні ми всі повинні були бути в Берліні, та через пандемію, церемонія нагородження була перенесена в онлайн формат.

Дуже пишаюся отримати відзнаку з рук найвідомішого музичного журналіста Німеччини Мануеля Бруґа та засновника нагороди доктора Ульріха Рунке", - написала на своїй FB-сторінці Оксана Линів.

 

Відео про цю подію див. тут. 

 

Нагородою Oper!Awards відзначена "серйозна, енергійна й точна" робота Оксани Линів над постановкою опери "Замок герцого Синя Борода" угорського композитора  Бели Бартока у Баварській державній опері.  Із цим театром її поєднує тісна співпраця: протягом 2013-2014 років вона працювала музичною асистенткою генерального музичного директора та диригента Баварської державної опери Кирила Петренка, у 2015 році Оксану Линів визнали найкращою диригенткою Баварської державної опери у номінації “Класична музика”.

 

 

Випускниця ЛДМУ ім. С.Людкевича та  ЛНМУ ім. М Лисенка Оксана Линів співпрацює з провідними оркестрами та оперними театрами Австрії, Німеччини, Чехії, Франції, Швейцарії, Іспанії, Швеції, Естонії, Угорщини, Румунії, Японії та України. Вона —  засновниця та художня керівниця фестивалю LvivMozArt, засновниця та головна диригентка Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU. 2021 року Оксана Линів стане першою жінкою, яка диригуватиме на відкритті Байройтського фестивалю за всю його 145-річну історію.

 

01.12.2020