У Кремлі застрелився охоронець Путіна.

Подробиць інциденту поки що не розкривають.

 

                               Михайло Захаров

 

Співробітник російської Федеральної служби охорони (ФСО) наклав на себе руки на території московського Кремля. Про це в понеділок, 30 листопада, повідомило видання Baza на своєму Telegram-каналі. Подробиць інциденту поки що не розкривають. Керівництво загиблого зв'язалося з його жінкою, повідомивши лише про сам факт смерті їхнього службовця.

 

Самогубцем виявився Михайло Захаров, котрий працював в 5-у відділі відомства. Саме цей відділ відповідає за особисту охорону президента Росії Володимира Путіна. Захаров застрелився безпосередньо під час несення служби.

 

Колеги загиблого, за словами журналістів, стверджують, що серед ймовірних причин такого вчинку могли бути труднощі з начальством. Наприклад, останнім часом нібито Захаров був змушений був перепрацьовувати, перебуваючи на роботі понад 15 годин за добу. Відзначають, що така «практика» почастішала, зважаючи на гостру нестачу кадрів у відомстві. Таким чином, співробітники ФСО можуть працювати в дві зміни поспіль.

 

Раніше, накопичивши сукупно достатню кількість перепрацьованих годин, можна було вийти достроково на пенсію. Однак зовсім недавно цю практику скасували, і керівництво ФСО повідомило рядових співробітників, що всі їхні «додаткові години» обнуляються.

 

Як ще одну ймовірну причину самогубства називають сімейні проблеми. Родичі Михайла Захарова стверджують, що він і його дружина давно не живуть разом, а в грудні пара мала розлучитися.

 

Самогубство Захарова стала вже другим у структурі ФСО за рік. Нагадаємо, що 15 березня в Москві знайшли мертвим 24-річного снайпера з президентської охорони: причиною смерті чоловіка стало вогнепальне поранення в голову.

30.11.2020