Автомобіль в'їхав у натовп на майдані Незалежності – двоє людей загинуло.

 

У п'ятницю перед вечором автомобіль виїхав на пішохідну зону з людьми на самому майдані Незалежності й врізався у натовп – загинуло двоє осіб, ще кілька отримали поранення. Машина неконтрольовано перетнула цілу площу, потім протаранила зупинку громадського транспорту й врізалася в автомобілі на Хрещатику.

 

 

"Сьогодні близько 16-ї години до столичної поліції по спецлінії 102 надійшла інформація про смертельну дорожньо-транспортну пригоду на вул. Хрещатик... Попередньо встановлено, що водій іномарки не впорався з керуванням та в’їхав у зупинку громадського транспорту, де перебували люди. Внаслідок ДТП дві людини загинули на місці події, а ще кілька отримали тілесні ушкодження. Лікарі їм надають необхідну медичну допомогу", – повідомили в поліції.

 

Національна поліція уточнює, що, "попередньо, водій авто Land Rover наїхав на обмежувальні конуси на перехресті алеї Героїв Небесної Сотні та вулиці Хрещатик, після чого некеровано виїхав на майдан Незалежності й в'їхав у натовп людей, а потім виїхав на проїжджу частину, де протаранив щонайменше 4 авто і зупинився".

 

Водій пройшов тест на сп'яніння – його результат виявився негативним.

 

Пройти тест шоферові вдалося лише з третьої спроби – до того чоловікові бракувало сили, свідчить відео свідків із місця трагедії.

 

Чоловік стверджував, що не пам'ятає моменту зіткнення. А сам недавно був на операції. При тім на його шиї на відео видно медичну пов'язку.

 

Згодом поліція поширила відео з альтернативного ракурсу, на котрому видно, що водій виїжджав на Хрещатик із боку вулиці Михайлівської. При повороті в напрямку Європейської площі його автомобіль втратив керованість – машина протаранила автомобіль на алеї Героїв Небесної Сотні, розвернулася в керунку центральної площі і тоді помчала в бік натовпу.

 

Правила дорожнього руху забороняють керувати транспортним засобом у хворобливому стані, у стані стомлення, а також перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції й увагу.

 

30.10.2020