Зальцбург

Стало відомо, що колишнє керівництво IBU отримувало російські хабарі, зокрема й повіями.
Покарання для зрадника виявилося напрочуд м’яким, він вийшов на свободу прямо в залі суду.    
Представник ОБСЄ нагадав, що Росія та ОРДЛО давно чекали на втілення "формули Штайнмаєра".
На їхню думку, план підточує єдність європейського ринку.
Невирішеним залишилося, зокрема, питання кордону між Північною Ірландією та Ірландською Республікою.
Живемо в добу Regietheater, коли мистецтво опери залежить уже навіть не від музики, не від співаків, а від концепції режисера та сценографа. Якщо сценографія яскрава, декорації естетичні, цікаві ідеї і динамічний рух захоплюють – успіх виставі гарантований.
Зальцбурґ не побоявся відкрити в серпні всі двері Фестшпільгауса, незважаючи на небезпеку поширення вірусу, в той час, як більшість театрів світу перебувають у стані летаргії. Стояти перед лицем смерті для Зальцбурґа – не кураж, а величезна відповідальність за життя мистецтва і за життя митців. 
Справжньою кульмінацією і розв’язкою теми смерті Зальцбурзького фестивалю став концерт Оркестру Віденської філармонії під орудою шведського диригента Герберта Блумстедта.
Фестивальна команда мистців провадить серії дитячих вистав: честь відкриття фестивалю належала не «великим оперним історіям», а прем’єрі дитячої опери «Спів чарівного острова».
Вибір конкретних мистців для актуальних проєктів Зальцбурзького фестивалю інтендант  Маркус Гінтергойзер мотивує театральним досвідом колег у сфері архаїки, античності, міфу.