Трамп заборонив в'їзд до США з Європи через коронавірус.

Виняток зроблено лише для Великої Британії.

 

 

Президент США Дональд Трамп оголосив, що будь-яке сполучення США з Європою, включно з морськими та авіаперевезеннями, закривають на 30 днів. Це роблять, щоб стримати поширення коронавірусу. Заходи почнуть діяти опівночі у п'ятницю, 13 березня. Про це повідомило радіо Voice of America

 

«Ми спрямовуємо всю міць федерального уряду і приватного сектора на захист американського народу. Мова йде про найагресивніші й всеосяжні зусилля в боротьбі з чужорідним вірусом в сучасній історії», – заявив Трамп в своєму зверненні до нації, присвяченому спалаху коронавірусу.

 

Президент не став оголошувати надзвичайного стану, хоча такий варіант розглядали. За його словами, Європейська Унія «не змогла вжити тих же заходів безпеки», що і США. Водночас глава Білого дому зазначив, що «жорсткі, але необхідні обмеження» не поширюватимуться на Велику Британію, де підтверджено 460 випадків зараження коронавірусом.

 

У число країн, яких торкнеться обмеження, входять: Австрія, Бельгія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ісландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Ліхтенштайн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чеська Республіка, Швейцарія, Швеція та Естонія. Про це повідомило Міністерство внутрішньої безпеки Сполучених Штатів, уточнивши, що це «не стосується осіб, котрі мають постійний вид на проживання, є найближчими родичами громадян США та іншим особам, зазначеним у прокламації».

 

«Ми можемо знизити ймовірність зараження і таким чином значно ускладнити передачу вірусу. У вірусу не буде жодного шансу в протистоянні з нами. Жодна країна не є більш підготовленою і більш стійкою, ніж США», – запевнив Трамп в зверненні до нації.

12.03.2020