Російське телебачення раптово припинило показ українського серіалу «Слуга народу».

Раніше з першої серії росіяни вирізали жарт про Путіна.

 

 

Російський телеканал ТНТ, який належить компанії «Газпром медиа», вніс зміни в свою програмну сітку, вилучивши з неї український серіал «Слуга народу», головну роль в якому зіграв чинний президент України Володимир Зеленський. Про це повідомила російська газета «Ведомости». Замість чергових епізодів серіалу, які були заповідані до показу 12 і 13 грудня, на телеканалі вийдуть серіали «Інтерни» і «СашаТаня».

 

Телеканал ТНТ показав три перші серії «Слуги народу» 11 грудня. Причому з трансляції на центральні райони Росії вирізали жарт про президента Володимира Путіна. Йшлося про те, що він носить годинник швейцарської марки Hublot, яка в серіалі вимовлялася як «хубло». При цьому в східних регіонах РФ, де через різницю в часі прем’єра відбулася раніше, цей жарт потрапив у етер.

 

У ТНТ повідомили, що з самого початку не збиралися показувати в ефірі більше трьох перших серій «Слуги народу», а цілком перший сезон можна буде побачити в онлайн-кінотеатрі Premier. Анонс же показу наступних епізодів серіалу представник ТНТ назвав у коментарі для газети «Ведомости» «маркетинговим ходом з підвищення впізнаваності платформи». Хоча насправді, як з’ясували російські журналісти, серіал з’явився на платформі Premier щойно після 23:00 11 грудня.

 

У травні стало відомо, що «Яндекс» придбав ексклюзивні права на показ серіалу в інтернеті на території Росії. «Слугу народу» показують в онлайн-кінотеатрі «КиноПоиск», яким володіє «Яндекс».

 

12.12.2019