Шамана Габишева знову затримали на шляху до Москви.

Він вчергове йшов виганяти Путіна з Кремля.

 

 

Якутського шамана Олександра Габишева, котрий відновив восьмого грудня похід до Москви з метою «вигнати Путіна», у вівторок, 10 грудня, повторно затримали. Про це повідомило російське видання «Новая газета» з покликом на слова Олексія Прянішнікова – координатора правозахисної організації «Правозащита Открытки», яка надала шаманові адвоката для захисту у справі про екстремізм.

 

За словами правозахисника, зараз Габишев перебуває в одному з відділень поліції, в якому саме – невідомо. Адвокату шамана Ользі Тімофєєвій поки що не вдалося поспілкуватися ні зі слідчим, ні зі своїм підзахисним. Все, що вдалося з'ясувати на даний момент, – це те, що затримання було проведено за вказівкою слідчого, імовірно через невдалу спробу вручити Габишеву повістку з'явитися в управління ФСБ в Якутську для проведення слідчих дій.

 

На кадрах з місця подій, наданих Прянишниковим, видно, як кілька машин перекрили дорогу, в той час як співробітники правоохоронних органів пояснювали причини затримання Габишева. При цьому підписка про невиїзд Габишева у кримінальній справі про заклики до екстремізму втратила чинність ще в жовтні, оскільки шаманові не висунули звинувачення.

 

Габишев перебував під слідством із вересня: тоді співробітники ФСБ перервали його перший піший похід до Москви, який розпочався в березні, й завели на нього справу про заклики до застосування насильства щодо президента Владіміра Путіна. 

10.12.2019