Івано-Франківськ – одне з найкомфортніших міст України.

 

 

Івано-Франківськ посів другу сходинку за підсумками п’ятого Всеукраїнського муніципального дослідження, що його проводять на замовлення Міжнародного республіканського інституту США (IRI). Перше місце в цьому рейтингу вже п’ятий рік поспіль здобуває Вінниця. Про це повідомив на своїй fb-сторінці мер Вінниці Сергій Моргунов.

 

Вінниця отримала індекс 3,4 за п’ятибальною шкалою задоволеності якістю 22 сфер і послуг у місті, які перевіряли в процесі дослідження. А другу сходинку з індексом 3,1 розділили Івано-Франківськ, Луцьк, Чернігів, Хмельницький і Харків, – інформує сайт Івано-Франківської міськради.

 

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що задоволений такими показниками Івано-Франківська (до слова, згідно з рейтингом, рівень схвалення діяльності міського голови у Франківську – 84%, міськради – 76%): «IRI робить дослідження впродовж 5 років, і дуже приємно, що в нашого міста одні з найвищих показників. Вважаю це заслугою цілої громади. Тішить, що з кожним роком ми підвищуємо показник довіри до влади. Зростає також рівень розвитку нашого міста», – прокоментував Марцінків.

 

 

«У різних галузях ми показали позитивну динаміку. Будемо й надалі розвивати комунальний транспорт, медичну галузь, будуватимемо дитячі садочки, школи, облаштовуватимемо сквери, освітлюватимемо вулиці, ремонтуватимемо дороги», – додав міський голова Івано-Франківська.

 

Ще два галицькі міста, Тернопіль і Львів, потрапили в першу десятку за підсумками опитування. Відповідно до зведених показників, Тернопіль з індексом 3,0 і Львів з індексом 2,9 посідають восьме і дев’яте місця відповідно.

 

Для довідки:

 

Опитування провела Соціологічна група «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту International Republican Institute (IRI) за підтримки USAID – US Agency for International Development.

 

Це щорічне опитування дає всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг.

 

Дослідження проводила соціологічна група «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Опитування відбулось у 24 містах України (у Києві й усіх обласних центрах України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил; у Донецькій області – в Маріуполі, в Луганській області – у Сєвєродонецьку) з 6 вересня до 10 жовтня 2019 року шляхом особистого інтерв’ю вдома у респондентів. Вибірка складалася з 19200 постійних мешканців України (по 800 на кожне місто) віком від 18 років і старших.

 

Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому становила 67,7%.

 

Повне дослідження можна переглянути за цим посиланням.

 

09.12.2019