Асоціація європейських бізнесменів домагається скасування санкцій проти Росії.

Відповідна заява пролунала напередодні «нормандських перемовин» у Парижі.

 

 

Європейська асоціація торгово-промислових палат (Eurochambres), членами якої є близько 20 мільйонів компаній, виступає за поступове скасування санкцій між Європою і Росією. Про це заявив її голова, австрієць Крістоф Ляйтль (Christoph Leitl). Його слова процитувала у своєму матеріалі німецька газета Die Welt за понеділок, дев’яте грудня,.

 

«Прийшов час, аби ми сконцентрувалися на перевагах співпраці між Європою та Росією замість того, щоб протидіяти один одному.  Прийшов час, аби покроково скорочувати санкції по обидва боки», – зазначив пан Ляйтль.

 

За словами голови Eurochambres, взаємні економічні обмежувальні заходи не мають «жодної користі». «Росія – це партнер, з яким європейці повинні вести діалог в економічній, політичній, культурній і спортивній площинах», – вважає Крістоф Ляйтль.

 

Свою заяву Ляйтль зробив напередодні зустрічі в «нормандському форматі», в рамках якої дев’ятого грудня в Парижі лідери України, Німеччини, Франції та Росії обговорюватимуть шляхи мирного вирішення конфлікту на Донбасі.

09.12.2019