Олександра Онищенка затримали в Німеччині.

 

Німецькі правоохоронці затримали колишнього народного депутата України Олександра Онищенка.

 

Про це інформаційній аґенції "Інтерфакс-Україна" повідомили в пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

 

"Онищенка затримано в Німеччині, вирішують питання його екстрадиції", – зазначили у пресслужбі САП.

 

Раніше журналістський проєкт "Схеми", покликаючись на джерела в правоохоронних органах, повідомив, що 29 листопада Онищенка затримали у німецькому місті Аахені за запитом Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

"Згідно з процедурою, далі німецький суд має ухвалити рішення стосовно його подальшої екстрадиції в Україну, про що у запиті просили українські правоохоронці. Також суд має визначити Онищенку запобіжний захід на період розгляду цього питання. Дата засідання ще невідома", — йдеться у повідомленні.

 

Зазначено, що в очікуванні призначення суду Онищенко перебуває під вартою.

 

Правоохоронні органи України підозрюють Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування".

 

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави.

 

У цій справі слідство встановило причетність до "газової схеми" 29 осіб. Нині троє перебувають у розшуку; 15 обвинувальних актів стосовно 25 осіб направлено до суду; стосовно 11 осіб набув чинності обвинувальний вирок.

 

04.12.2019