США планують визнати мексиканські наркокартелі терористичними угрупованнями.

Це стало реакцією на жорстоке вбивство у Мексиці дев’яти американців.

 

 

Президент Дональд Трамп заявив, що він підпише указ про визнання учасників мексиканських наркокартелів терористами у зв'язку з їхньою участю в контрабанді наркотиків і торгівлі людьми. Про це повідомило видання The New York Times.

 

«Вони будуть оголошені [терористами]... Я працював над цим останні 90 днів. Це непростий процес, через який необхідно пройти. Ми в середині цього процесу», – сказав Трамп у телевізійному інтерв'ю відомому журналісту Біллу О'Рейлі (Bill O'Reilly), яке вийшло в етер у вівторок, 26 листопада.

 

Згідно з американськими законами, у разі, якщо те чи інше угруповання визнано терористичним, громадяни США не мають права надавати йому підтримку, а його члени не можуть в'їжджати до США і підлягають депортації. Фінансові організації можуть блокувати кошти за підозрою в причетності учасників транзакцій до терористичної діяльності. Банки повинні повідомляти Міністерство фінансів у разі виникнення таких підозр.

 

Намір визнати наркокартелі терористичними організаціями міг бути спричинений тим, що четвертого листопада на півночі Мексики було скоєне жорстоке вбивство дев'яти американців, зокрема й дітей. Всі вони були членами громади мормонів. Згідно з основною версією слідства, американців, котрі їхали на автомобілях, помилково розстріляли бойовики наркокартелю.

27.11.2019