На Львівщині викрили підпільне виробництво фальшивих акцизок.

 

Співробітники СБУ викрили багатомільйонну схему з виготовлення та реалізації фальшивих акцизних марок на горілчану й тютюнову продукцію, яку організували мешканці Львівщини та Київщини. За час функціонування незаконного механізму "бізнесмени" встигли реалізувати підробок на 20 мільйонів гривень. Фальшивки у великих масштабах друкували у двох підпільних цехах на Львівщині та розповсюджували замовникам по всій Україні. Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

 

 

Підробки виготовляли на промисловому обладнанні у двох підпільних цехах на Львівщині. Щотижня друкували понад 2 мільйони фальшивих марок акцизного збору. Збували підробки замовникам по всій Україні через один із недержавних поштових сервісів і через кур’єрів.

 

Правоохоронці затримали 11 осіб у Києві та Львові, зокрема й організаторів оборудки. Під час обшуків на незаконних типографіях вилучено понад 3 тонни підроблених акцизних марок, обладнання для їх виготовлення, чорнову бухгалтерію, а також кошти, отримані від протиправної діяльності.

 

 

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 с.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України. Щодо восьми фігурантів справи скеровано обвинувальні акти до Солом’янського районного суду міста Києва.

 

25.11.2019