У Самборі урочисто зустріли бійців 703-го полку.


Понад дві сотні бійців 703-го окремого полку оперативного забезпечення повернулися з Донбасу після виконання завдань за призначенням в районі проведення операції Об’єднаних сил. Там вони перебували протягом півроку, при цьому не зазнавши жодних бойових втрат.

 

 

Військові пройшли урочистою ходою від місця постійної дислокації бригади до площі Ринок у Самборі. На центральній площі міста відбулись урочистості з нагоди повернення воїнів. Зокрема, найкращих військовослужбовців відзначили відомчими нагородами, почесними грамотами, подяками та цінними подарунками.

 

 

Упродовж півроку перебування на Донбасі військові займалися розмінуванням місцевості, обладнанням та облаштуванням опорних пунктів, визначених у підсумку розведення військ, утриманням понтонних мостів і поромних переправ через річку Сіверський Донець.

 

Інженерні групи 703-го полку допомагали механізованим бригадам в облаштуванні фортифікаційних споруд першої лінії оборони, здійснювали забезпечення бригад.

 

Після ротації військовослужбовці матимуть кілька тижнів відпустки та реабілітації, а після цього повернуться до виконання службових обов'язків у місці постійної дислокації.

 

 

Для довідки:

 

703-й окремий полк оперативного забезпечення – військове з'єднання інженерних військ Сухопутних військ України. З'єднання пройшло кілька переформувань після перейменування з 50-го інженерно-саперного полку 1994 року. Військовослужбовці частини стали важливою складовою ЗСУ. Вони брали участь у численних миротворчих операціях за кордоном, а також щорічно допомагають боротися з стихіями  у Львівській і сусідніх областях. 2008 року частина повністю перейшла на службу за контрактом.

 

22.11.2019