Посли G7 висловили співчуття через смерть комбрига Коростильова.

 

Посли Франції, Німеччини, Великої Британії та США висловили співчуття з приводу смерті командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади полковника Євгена Коростельова.

 

Про це написав у Twitter посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

 

 

"Він супроводжував нас 7 листопада у Петрівському під час [операції] розведення", – повідомив французький посол.

 

"Полковник Коростельов і всі, хто віддав своє життя на захист суверенітету та територіальної цілісності України, ніколи не будуть забуті", – запевнили дипломати.

 

Євген Коростельов помер 19 листопада внаслідок важких поранень, отриманих під Новотроїцьким. 12 листопада командир 128-ої бригади підірвався на міні, з ним поранилося ще двоє військовиків.

 

Між тим, журналіст Юрій Бутусов висловив обурення тим, що Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський досі не висловив свого співчуття з приводу смерті Коростельова.

 

"Євген Коростельов загинув при виконанні бойового завдання, це командир одного зі з'єднань Збройних Сил, один із найвищих воєнначальників, один із чотирьох командирів бригад, котрі загинули на фронті за шість років війни за незалежність. Коростельов шостий рік на війні, його призначив начальник Генштабу на посаду комбрига вже після обрання Зеленського. Особисто виконував завдання Головнокомандувача з розведення військ на ділянці Богданівка-Петрівське... Верховний головнокомандувач має право чогось не знати про війну. Та ви, Володимире Олександровичу, не маєте права бути відсутніми на війні", – обурився Бутусов.

 

ОНОВЛЕНО. Президент України Володимир Зеленський видав указ про нагородження Євгена Коростельова орденом Богдана Хмельницького II ступеня посмертно "за особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові". Указ датований 19 листопада, днем смерті полковника.

 

20.11.2019