Командир 128-ої бригади помер після вибуху на міні.

 

Командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Євген Коростильов помер у вівторок унаслідок важких поранень, отриманих минулого тижня внаслідок підриву на міні під Новотроїцьким.

 

Про це йдеться у повідомленні 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади. 

 

 

"З великим сумом та болем повідомляємо, що наш командир полковник Євгеній Коростельов помер сьогодні у Харківському військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Тиждень тому він отримав важкі мінно-вибухові травми під час обходу позицій. На жаль, оперативно надана допомога та подальші оперативні втручання не змогли врятувати нашого командира", – інформує "Закарпатський легіон".

 

Бригада зазначає, що полковник Коростельов прийшов до керівнитва підрозділом не так давно, "але одразу впевнено почав командувати Закарпатським легіоном".

 

“Ми одна сім’я, одна велика 128-ма сім’я”, – ці його слова на нараді не залишали жодних сумнів, що так і є. Це велика втрата для нас всіх. Співчуваємо рідним та близьким полковника Коростельова та розділяємо скорботу разом з ними", – жалкують вояки.

 

Як писав Z, 12 листопада під час виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил травмувалося троє військовиків. Один із них – Коростельов – перебував у важкому стані.

 

Міська влада Мукачева (128-ма бригада базуєтья в Мукачеві) оголосила в місті жалобу. 

 

"На знак жалоби за загиблим підприємства, установи, організації міста, незалежно від форми власності, мають приспустити на будівлях Державний прапор України. Також цього дня рекомендовано підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форми власності, скасувати у День жалоби проведення розважально-концертних заходів", – повідомили у міській раді.

 

Євген Коростильов майже все своє офіцерське життя провів у 25-ій окремій повітрянодесантній бригаді, в котрій пройшов шлях від командира взводу до командира бригадної артилерійської групи – заступника командира бригади, інформує благодійний фонд "Героїка". З перших днів війни брав участь у бойових діях.

 

Свій бойовий шлях у 25-й бригаді полковник Коростельов завершив на посаді начальника артилерії – заступника командира бригади 22 жовтня 2019 року, коли посів вищу посаду – командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади у складі оперативного командування "Захід", яку до нього обіймав полковник Сергій Собко.

 

Від моменту призначення Коростильова комбригом 128-ї бригади і до трагічного поранення в районі Новотроїцького минуло рівно три тижні.

 

У полковника залишилися дружина і двоє дітей.

 

Коростильов – володар Ордена Богдана Хмельницького III ступеня.

 

19.11.2019