Під час АТО всемогутній Рінат зустрічався зі Сурковим і випрошував дозволу відвідати Донецьк.

 

У липні 2014 року помічник президента Росії, неформальний опікун банд “ДНР" і "ЛНР” Владіслав Сурков зустрічався в Москві із певним українським політико-бізнесовим діячем на ім'я Рінат (примітка редакції: жоден інший варіант, крім Ріната Ахметова, не пасує) щодо дозволу приїхати до окупованого Донецька.

 

 

Про це йдеться у записі розмови між Сурковим і першим ватажком “ДНР” росіянином Алєксєєм Бородаєм, котрий є у матеріалах Спільної слідчої групи у справі збитого літака рейсу MH17, пише видання ЛІГА. Розмова датується 3 липня 2014 року.

 

Сурков зізнається, що недолюблює Ріната. І вважає, що його інтереси не відповідають цілям руху "ДНР". 

 

“Я просто не хотів із ним зустрічатися. Він мене по-терплячому чекав дві години у ресторані”, – каже Сурков.

 

Він трактує розмову з Рінатом як “довгу і безглузду”.

 

Зі слів Суркова, “колишній патрон Ріната” пропонував йому брати участь у переговорах на боці бойовиків “ДНР”. “Ну, природно, відповідь була очевидна, що це неможливо з його боку”, – сказав Сурков.

 

Помічник Путіна додав, що Рінат “все говорив про мир, про мир, про мир – дуже добре відгукувався про тебе, а також дуже добре говорив про Ходаковського і Пурґіна (бойові начальники рухів “ДНР”, – Z)“.

 

Також Рінат запитав, чи можна йому приїхати в Донецьк. “Я, чесно кажучи, сказав йому, що ліпше цього не треба робити", – сказав Сурков. Помічник Путіна заявив Бородаєві, що "в нього (Ріната, – Z) погані цілі". "Він буде розкладати вас”, – передбачав помічник Путіна.

 

А що йшлося саме про Ахметова, свідчить і "цікава статистика", котру наводив Бородай. “За споживанням газу, зрозуміло, що всі підприємства області – тобто республіки – впали рази в три в середньому, крім ахметівських”, – сказав тодішній ватажок бойовиків.

 

15.11.2019