Командир бригади отримав важке поранення на лінії розмежування.

 

Командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Євген Коростельов отримав важке поранення в районі Новотроїцького, що у Волноваському районі на Донеччині. З травмою ніг вибухово-мінного походження полковника Коростельова госпіталізовано.

 

 

Вибух стався під час обходу передових позицій бригади, повідомляє видання Цензор.НЕТ.

 

"Полковник Коростельов у складі невеликої групи військовослужбовців прямував з одного взводного опорного пункту в інший, пересувалися по передньому краю. Приблизно о 16:00 під час руху пролунав вибух. Унаслідок підриву на міні поранено було двох – комбрига і молодшого сержанта, який його супроводжував", – повідомив редактор видання Юрій Бутусов.

 

Бутусов також опублікував знимку Коростельова, зроблену кілька днів тому в зоні розведення військ Богданівка-Петрівське. Ця ділянка лежить якраз у зоні відповідальності його бригади.

 

 

Коростельов раніше був командиром бригадної артилерійської групи 25-ї повітряно-десантної бригади, пішов на посаду комбрига лише два місяці тому.

 

Як поінформував заступник голови Донецької обласної адміністрації Павло Клименко, військовослужбовці виконували бойове завдання в глибині ротних та опорних пунктів. "Підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Одному відірвало стопу й перебило гомілку, в іншого – відкритий перелом колінного суглоба й множинні вогнепальні осколкові поранення ноги", – повідомив він.

 

Стан здоров'я одного пораненого важкий, іншого – середнього ступеня важкості. За їхнє здоров'я борються лікарі.

 

Клименко закликав не використовувати факт поранення для спекуляцій щодо відведення сил та озброєнь.  

 

"Окремо зазначу: трагедія трапилася не в районі розведення сил. Прошу "експертів" не перекручувати факти і не робити на цьому дешевого піару", – написав Клименко у Facebook.

 

Тим часом пресцентр штабу Об’єднаних сил спростовує, начебто причиною поранень став обстріл. 

 

"Підрив стався під Новотроїцьким. Це фактично за 10 кілометрів від зони розведення військ. Це фактично виключає обстріл із гранатомета. Характер ураження – теж мінно-вибуховий", – сказав речник пресцентру штабу ООС Олександр Штупун у коментарі виданню “Новинарня”.

 

Згідно з інформацією народного депутата Володимира Ар'єва, в одного з воїнів фактично відірвана права нога та частина ступні лівої ноги. 

 

Речник пресцентру штабу ООС відмовився конкретизувавти характер поранень та імена жертв, водночас він підтвердив виданню "Новинарня", що саме старший за званням – у важчому стані. 

 

13.11.2019